X

Facebook

Facebook is één van de meest gebruikte platformen voor online marketing activiteiten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om met Facebook het bereik van je bedrijf te vergoten.

Het platform is inmiddels behoorlijk uitgebreid met extra online diensten. Met een aantal zul je zeker bekend zijn, zoals Instagram & WhatsApp. Maar de online diensten Workplace of Oculus zullen waarschijnlijk nieuw voor je zijn. Je vindt op deze pagina meer informatie over de verschillende Facebook diensten. Welke diensten zijn er allemaal en vooral, wat kan ik hiermee doen?

Wil je graag zelf aan de slag met Facebook? Bekijk dan onze Facebook blogpagina.
Wil je graag hulp bij je Facebook-marketing? Neem dan contact met ons op via: Hulp bij Facebook-marketing.

ROS Consultancy raadt je aan om Facebook altijd te gebruiken voor je marketing, ongeacht of je commercieel actief bent of niet.Facebook diensten overzicht & informatie

 • Introductie
 • Facebook
 • Instagram
 • WhatsApp
 • Messenger
 • Workplace
 • Ocolus
 • Audience Network

Facebook is één van de meest gebruikte platformen voor online marketing activiteiten. Facebook is alleen niet meer het bekendste platform op social media. Er zijn inmiddels veel meer bekende platformen. Het platform is behoorlijk uitgebreid en biedt naast het oorspronkelijke Facebook al enige tijd meer diensten aan. Je kunt hier meer informatie vinden over welke diensten dit zijn en wat je hiermee kunt doen. Wil je graag hulp bij je Facebook-marketing? Neem dan contact met ons op via: Hulp bij Facebook-marketing.

Je vindt op deze pagina de volgende informatie over:
1) Facebook
2) Instagram
3) Messenger
4) WhatsApp
5) Workplace
6) Oculus
7) Audience Network

Facebook

Facebook is een online social netwerk waarmee je makkelijk online verbinding kunt maken met familie of vrienden. Facebook is oorspronkelijk in 2004 ontworpen voor en door studenten. Mark Zuckerberg studeerde op dat moment aan Harvard University. Dat staat aan de basis van Facebook. In 2006 kon iedereen vanaf 13 jaar met een geldig e-mailadres lid worden van Facebook. Tegenwoordig is Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld met meer dan 2.5 miljard gebruikers.


  Responsive image
 

Basis

Wanneer je nieuw bent op Facebook, of het nu voor persoonlijk of zakelijk gebruik is, krijg je direct een aantal termen naar je toe gegooid vanuit Facebook waar je op dat moment nog niet echt bekend mee bent. Termen zoals ‘vrienden toevoegen’, ‘tag’ of ‘notificatie’ kunnen soms nogal verwarrend zijn.

We hebben hier een aantal populaire termen voor je neergezet en de betekenis hiervan. Hiermee kun je Facebook beter begrijpen voordat je er mee aan de slag gaat.

Notificatie
Je ontvangt een melding op de startpagina of via een e-mailbericht (afhankelijk van hoe je dit ingesteld hebt). Een Facebook gebruiker of Facebook heeft een bericht voor je achtergelaten.

Statusupdate
Dit is één van de termen die het meeste voorkomt tijdens je gebruik van Facebook.
Status updates van je vrienden, zoals korte/lange teksten, foto's of video’s en meer. Je ziet status updates in een bepaalde volgorde, deze volgorde is gebaseerd op je gedrag op Facebook en hun algoritme.

Vrienden
Je kunt mensen die je kent als vrienden toevoegen op Facebook. Je vrienden zien de dingen die je deelt, inclusief status updates en foto's.

Tijdlijn
Je eigen tijdlijn, beter bekend als je eigen profielpagina. Hier kun je alles vinden wat je eerder hebt geplaatst of gedeeld. Maar ook andere informatie zoals je persoonlijke informatie, welke berichten je eerder leuk hebt gevonden, welke artiesten je volgt en nog veel meer.

Wil je meer lezen over hoe je nieuwe Facebook profiel er in 2020 uit gaat zien? Lees dan ons blog over Facebook profiel 2020

Nieuwsfeed
De Facebook feed is de feed waar je alle status updates van je vrienden en eventuele Facebook pagina's die je volgt ziet.
Dit is de plek op Facebook waar de meeste gebruikers hun tijd vullen. Je kan hier reageren en liken op statusupdates die je voorbij ziet komen.

Er zijn naast de nieuwsfeed nog andere plekken waar grote delen van Facebook gebruikers hun tijd doorbrengen.
Er zijn nog een aantal andere plekken op Facebook waar gebruikers veel tijd doorbrengen, dit zijn Facebook groepen, Facebook Watch, Facebook games.

Tag
Je bent getagd! Dit betekent dat één van je vrienden een bericht/post/status update heeft gezien die hij/zij graag met je wil delen. Vrienden kunnen elkaar taggen in berichten bij het reactie gedeelte van een status update.

Hoe tag je iemand op Facebook?
Gebruik het @ en typ vervolgens de naam de persoon die je wilt taggen.

Likes en meer
Wanneer je vrienden iets delen op Facebook, kun je ervoor kiezen om “de post” leuk te vinden. Dit is een eenvoudige manier om je vrienden te laten zien dat je het leuk vond wat ze deelden. Je kan dit doen met een:
- Like
- Geweldig
- Medeleven
- Grappig
- Verbluft
- Verdrietig
- Boos

Je komt bij deze opties als je reageert op een statusupdate.
 

 

Instagram

Instagram is een social media platform, waarmee gebruikers foto's en video's met hun vrienden kunnen delen. Deze app van Instagram (vaak afgekort naar Insta) kan gratis gedownload worden. Instagram is onderdeel van Facebook, die deze app voornamelijk gebruikt om de jongere doelgroep te bereiken.

Wil je de Instagram app downloaden? Dit kun je doen via: Instagram Apple & Instagram Android

Geschiedenis
Het bedrijf is in 2010 opgericht door Kevin Systrom en Mike Krieger, beiden afgestudeerd aan Stanford University. In 2012 heeft Facebook Instagram overgenomen, op dat moment het had 200 dagelijkse gebruikers. Tegenwoordig staat Adam Mosseri aan het hoofd van Instagram . Wil je meer lezen over hem en de oorsprongelijke oprichters van Instagram?
Klik dan hier en lees verder over de Geschiedenis van Instagram.

Hoewel het uitgangspunt was om foto's te delen, is dit allang niet meer het enige wat je op de app kan doen. Tegenwoordig heeft de app veel meer mogelijkheden zoals, een uitgebreid aanbod aan nieuwe filters, bewerkingsopties, IGTV (Instagram Televisie), stories, highlights en nog veel meer. Inmiddels eind mei 2020 heeft het platform dagelijks mer dan 500 miljoen gebruikers waarvan 71% jonger is dan 35 jaar.

Wat kun je met Instagram?
Zodra een gebruiker een foto of video maakt, kan hij/zij deze bewerken met Instagram-filters wwaar er inmiddels duizenden van zijn. De app maakt het creëren van persoonlijke profielen mogelijk, maar kan ook worden verbonden met bestaande sociale netwerkprofielen zoals Facebook en Twitter, wat betekent dat gebruikers hun foto's op verschillende platformen kunnen delen.

Wil je meer informatie over wat is Instagram en wat je hiermee kan doen? Bekijk dan onze pagna Instagram marketing uitleg & informatie pagina.

Instagram logo

WhatsApp

WhatsApp is onderdeel van Facebook en is een gratis app die je kunt gebruiken om te communiceren met je vrienden via de contacten in je telefoon. Je gebruikt WhatsApp om berichten, afbeeldingen, je locatie, audio of video te verzenden naar de contacten in je telefoon. De service lijkt sterk op sms-services, maar omdat WhatsApp het internet gebruikt om berichten te verzenden, zijn de kosten voor het gebruik van WhatsApp aanzienlijk lager dan voor sms'en. Het is populair bij alle leeftijden en doelgroepen vanwege functies zoals groepschatten, spraakberichten en het delen van locaties. Je kunt WhatsApp ook op je desktop gebruiken, ga hiervoor naar de Whatsapp website, WhatsApp voor op de Mac of Windows PC downloaden.

Wil je WhatsApp downloaden voor je mobiel? Dit kun je doen via: WhatsApp Apple & WhatsApp Android.

Geschiedenis
WhatsApp is opgericht in 2009 door ex-Yahoo-medewerkers. Begonnen als een kleine startup, groeide het in slechts een paar maanden uit tot 250.000 gebruikers. De app groeide zo snel dat ze een toeslag moesten betalen voor het gebruik van de service per jaar om het abonnementstarief te verlagen. Wil je meer lezen over de geschiedenis van WhatsApp? Lees dan hier verder, de geschiedenis van WhatsApp.
In 2014 werd WhatsApp overgenomen door Facebook. De app heeft nu wereldwijd 1.5 billion maandelijkse gebruikers en is de grootste online messenger-app op de markt.

Wat kan je met WhatsApp?
Je gebruikt WhatsApp om berichten, afbeeldingen, je locatie, audio of video te verzenden naar de contacten in je telefoon.

Wat zijn de belangrijkste functies?

Direct berichten naar elkaar versturen
Delen van foto's / video's
Groeps-chats
Spraakberichten opnemen & versturen
Live videochat / videobellenMessenger logo

 

Messenger

We beginnen met het antwoorden van de vraag, wat is Facebook Messenger?
Facebook Messenger is onderdeel van Facebook en is een gratis dienst/app die je kunt gebruiken om te communiceren met je vrienden op Facebook & je contacten in je telefoon.
Je kunt de app gebruiken voor instant messaging (direct versturen van berichten naar elkaar), het delen van foto's, video's, audio-opnamen en voor groep-chats.

Wil je de Messenger-app downloaden? Dit kun je doen via: Messenger Apple & Messenger Android De app is te gebruiken op zowel mobiel als desktop.

Is Messenger anders dan Facebook?
De Messenger-app is een aparte app voor Facebook. De profielen van gebruikers kunnen echter worden ingesteld met hun Facebook-account of telefoonnummer en worden hierdoor verbonden.


Wat zijn de belangrijkste functies?

Instant messaging
Delen van foto's / video's
Groeps-chats
Spraakberichten opnemen & versturen
Live videochat / videobellenMessenger logo

 

Workplace

Wat is Facebook Workplace?
Workplace is een mobiele- en webapp die onderdeel is van Facebook. Het doel van Workplace is dat je met de teamleden van je werk verbonden te bent.
De medewerkers van Facebook gebruiken al jaren intern een versie van Workplace.
Workplace is vooral geschikt voor grote bedrijven zoals Starbucks, de Royal Bank of Scotland, of Booking.com met meer dan 100.000 werknemers.

De service, die vroeger Facebook Work heette, biedt verschillende opties en functies.

De belangrijkste functies van Facebook Workplace zijn:

Facebook Groups
Facebook Messenger
Ingebouwde audio- en videogesprekken en toegang tot de profielen
Evenementen
Live videotools


Wat kun je met Facebook Workplace?
Facebook heeft Workplace geladen met het beste van Facebook, zoals de nieuwsfeed, de mogelijkheid om groepen te maken en te delen, functies zoals ‘live’, ‘reacties’, de ‘zoek-functie’, ‘trending-berichten’ en ‘chatten’ zodat je real time met collega's kunt communiceren. Er is zelfs de optie ‘Multi-Company Groups’, waarmee medewerkers van verschillende organisaties kunnen samenwerken.

Facebook Workplace geeft de mogelijkheden voor een dashboard met analyses en integraties met single sign-on, naast identiteitsproviders waarmee bedrijven Workplace kunnen integreren in hun bestaande IT-systemen.

Single sign-on: Single sign-on-software stelt eindgebruikers in staat om eenmalig in te loggen, waarna automatisch toegang wordt verschaft tot meerdere applicaties en resources in het netwerk. Hierdoor hoef je niet elke keer opnieuw in te loggen. Een wat makkelijkere uitleg, wanneer je inlogt laat je het systeem je wachtwoord onthouden zodat je de volgende keer als je wilt inloggen automatisch inlogt.

Hoeveel kost Facebook Workplace?
Nieuwe bedrijven kunnen een gratis proefperiode van drie maanden krijgen om zich aan te melden. Daarna heeft Facebook Workplace een prijsstructuur, je betaalt $4 per maand per gebruiker voor bedrijven met minder dan 1.000 actieve gebruikers of $8 per maand voor bedrijven met meer dan 10.000 gebruikers. Voor non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen is Workplace volledig gratis.
Bekijk hier de prijzen voor gebruik van Facebook Workplace.

Messenger logo

 

Ocolus

Oculus is een onderdeel van Facebook Technologies, een dochteronderneming van Facebook. Het bedrijf is opgericht door Palmer Luckey, Brendan Iribe, Michael Antonov en Nate Mitchell in juli 2012.

Wat kan je met Ocolus ?
Ocolus is gespecialiseerd in hardware- en softwareproducten voor virtual reality.
Zoals Facebook aangeeft, ervaar je via het gebruik van Oculus-producten virtual reality een nieuwe manier van contact maken, werken, het spelen van games en verbinden.

Voor meer informatie en over alle mogelijkheden van Ocolus, klik hier en bekijk de website van Ocolus

Messenger logo

Audience Network

Wat is Audience Network en wat kun je ermee? Het Audience Network is een verzameling mobiele apps waar Facebook-adverteerders advertenties kunnen weergeven met dezelfde targeting- en meetinstrumenten die ze op Facebook gebruiken.
Makkelijker uitgelegd; het vergroot het weergeven van je advertenties in je doelgroep-netwerk (Audience Network) buiten Facebook voor mobiele apps.

Messenger logo

 

 

 

Facebook certificaten

Facebook logo

De Facebook Blue Print certificaten zijn te behalen bij Facebook. Je hebt uitgebreide praktijkkennis nodig van de digitale analyses en de Facebook platformen om deze allemaal te behalen. De cursussen van Facebook vormen een duidelijk startpunt wanneer je echt met dit platform aan de slag wil. Voor zowel nieuwkomers als voor ervaren gebruikers. Je moet door alle stappen en processen heen om deze te behalen.

Er zijn 17 verschillende Blue Print certificaten te behalen bij Facebook. Daarnaast heb je de optie om Facebook Marketing partner te kunnen worden en zijn er nog betaalde certificaten.
1. Get started with Facebook
2. Get started with advertising
3. Learn advanced buying options
4. Target the right audience
5. Build awareness
6. Drive consideration
7. Generate leads
8. Promote my app
9. Increase online sales
10. Increase in-store sales
11. Choose ad formats
12. Get creative inspiration
13. Manage ads
14. Measure ad performance
15. Learn about Messenger
16. Learn about Instagram
17. Distribute and monetize content

 

Facebook certificaten ROS Consultancy

 

ROS Consultancy is trotse bezitter van alle 166 de Blue print certificaten.

Dit betekend dat we meerdere lessen, cursussen en toetsen hebben behaald.

 

 

Aan de slag

 

Start

350Eenmalig
 • Maandelijks €1000,-
 • Installeren en uitbouwen Facebook Pixel
 • Facebook management organisch
 • Instagram management organisch
 • Facebook management advertenties
 • Instagram management advertenties
 

Maatwerk

+Maatwerk
 • Installeren en uitbouwen Facebook Pixel
 • Facebook management organisch
 • Facebook management advertenties
 • Instagram management organisch
 • Instagram management advertenties
 • Instagram stories management organisch
 • Instagram stories management advertenties
 • IGTV management organisch
 • TikTok management organisch
 • TikTok management advertenties

 

 

 

 

Aan de slag met Facebook marketing Instagram marketing TikTok marketing

Samen aan de slag om je social media bereik & resultaten te verbeteren