nlende

Wat is Instagram TV (IGTV)

IGTV is een app van Instagram die op zichzelf of combinatie met Instagram gebruikt kan worden. Wat Instagram met de app eigenlijk doet is antwoord geven op YouTube. De app is namelijk volledig ontworpen om langere video's te bekijken op je mobiel. Elke gebruiker kan zijn eigen IGTV kanaal opzetten en videocontent delen van maximaal een uur. Welke mogelijkheden er nog meer zijn met InstagramTV en hoe je hier mee start, leggen we op deze pagina uit.


Wat is IGTV?

Met een InstagramTV account kun je zelf video’s uploaden en krijg je op je feed de IGTV van je volgers. Door video’s van andere te bekijken krijg je een nieuwe feed die speciaal op jou is aangepast. Zonder een InstagramTV account kun je alleen video’s andere mensen bekijken. Je krijgt de IGTV van je mensen die je op Instagram volgt niet te zien. Je krijgt wel een eigen feed met dingen die jij leukt vindt om naar te kijken.

Belangrijkste functies IGTV

Wat zijn de belangrijkste functies van IGTV? Laten we beginnen met het verschil tussen Instagram & IGTV.
IGTV is op een aantal manieren anders, we zetten hieronder de 3 belangrijkste verschillen tussen de Instagram app en de IGTV app.

1. De app is gebouwd specifiek om video's te bekijken op de manier hoe je ook door een feed scrolt, met een volledig scherm en verticaal.
2. Video's op IGTV zijn langer dan 1 minuut.
3. Het algoritme wordt specifiek gebaseerd op je kijk gedrag.

Downloaden

Wil je de IGTV-app downloaden? Dit kun je doen via: IGTV voor iPhone, iPad en Apple Watch & voor Google Play de app is te gebruiken op zowel mobiel als desktop.

Voorbeeld

Social media is een van de meest invloedrijke kanalen geworden om potentiële klanten te bereiken. Het is ook de plek waar bedrijven zich zelf kunnen laten zien. Het gebruik van social media is volledig gratis.

Het gebruik hiervan draagt bij aan je bezoekers op je website.

Het is dus belangrijk te weten via welk sociaal media kanaal je de meeste bezoekers ontvangt op je website

Eén statistiek die is ingebouwd in Google Analytics, helpt je dat precies zien. De statistiek voor sociale media hier toont een uitsplitsing van verkeer van verschillende sociale mediakanalen.

Hiermee kun je bepalen welk sociaal media het meest geschikt is voor je bedrijf en waar je de meeste relevante bezoekers van ontvangt.

Wij helpen bedrijven bij Facebook marketing & Instagram marketing. Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Je komt bij optie via:


Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over bezoekers op je website. Op verzoek van onze klanten en volgers hebben we hier een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen en antwoorden over IGTV.

Wil je graag informatie over wat de kosten zouden zijn om IGTV, Stories, Reels, uit te besteden bij ons. Klik via de onderstaande button naar onze diensten pagina, bekijk de prijzen, vul het contact formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om dit te bespreken.

Instagram uitbesteden

Bekijk hier voor onze blog.

Dit krijg je door op het IGTV logo op je profiel te drukken. Hier zie je de IGTV video’s die je hebt geüpload.

Dit doe je door op het kompas logo te drukken en hier de gebruikersnaam in te vullen. Staat die er niet? Dan heeft hij of zij geen IGTV geüpload.

Instagram TV (IGTV) werd voor het eerst officieel uitgebracht voor het grote publiek op 20 juni 2018.