Meta Workplace

Meta (Facebook) Workplace biedt bedrijven een platform om dagelijks met hun werknemers te communiceren. Meta Workplace kan je vergeleken met Slack, Yammer, Microsoft Teams of G Suite. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen in functionaliteit en gebruiksscenario's die het van het pakket scheiden. We vertellen je alles over Meta Workplace wat je moet weten, zodat je kunt bepalen of het misschien goed bij je bedrijf of organisatie past!

Meta Workplace logo

WORKPLACE

Welkom bij Meta Workplace

We leven in een wereld, waar mensen steeds meer op zoek zijn naar manieren om met elkaar in contact te komen. Voor bedrijven is het verbinden van werknemers via sociale media een ongelooflijk krachtige manier om de efficiëntie en betrokkenheid te verbeteren. Dit was een van de drijvende redenen van Facebook om Workplace by Facebook te lanceren, een sociaal netwerk voor ondernemingen dat speciaal is ontworpen voor werknemers binnen bedrijven en organisaties van elke omvang. Om het te gebruiken, moeten bedrijven eerst officiële Workplace partner worden met Meta.

Wat is Meta Workplace

Facebook kondigde Workplace al in 2016 aan. Het is beschreven als Facebook for Business door de CEO, Mark Zuckerberg. Dus wat is Meta Workplace eigenlijk en waarom zou je bedrijf het moeten gebruiken? In essentie biedt Meta Workplace bedrijven een platform om dagelijks met hun werknemers te communiceren. Er zijn veel voordelen van het gebruik van Meta voor zakelijke communicatie die het gemakkelijk maken om te gebruiken als onderdeel van de algemene communicatiestrategie van je bedrijf. Een voordeel is dat het helpt de productiviteit te verbeteren - werknemers die het gevoel hebben dat ze verbonden en goed geïnformeerd zijn, zullen immers minder tijd besteden aan het zoeken naar informatie elders! Daarnaast zijn er functies zoals Groepen en Messenger (die op verschillende apparaten werkt) waardoor de communicatie gestroomlijnder wordt.Wanneer gebruik je Meta Workplace

Als je erover nadenkt om Meta Workplace te gebruiken, wil je weten wanneer je bedrijf het kan gebruiken. Als je bedrijf echter al Office 365, Slack of G Suite gebruikt), moet je jezelf de vraag stellen of Meta Workplace meer waarde gaat leveren aan de werkprocessen. Bekijk dan deze video of lees hier meer over waarom kies je voor Meta Workplace?


Voor en nadelen Meta Workplace

Het grootste voordeel van het gebruik van Meta als werkinstrument is natuurlijk dat iedereen al weet hoe het te gebruiken. Door je team op een sociaal platform zoals Meta te krijgen, krijg je ook volledige toegang tot al hun persoonlijke informatie. Dit kan je meer inzicht geven in wat er op persoonlijk niveau met je personeel gebeurt. In theorie heb je in ieder geval toegang tot meer data dan ooit tevoren.

Het grootste nadeel (voor bedrijven) zou privacy problemen zijn van werknemers die misschien niet willen dat hun persoonlijke accounts verbonden zijn met professionele accounts.


Intranet

Meta Workplace heeft meer dan een 7 miljoen betaalde maandelijkse actieve gebruikers, daarom springen veel bedrijven aan boord. Als je Meta wilt gebruiken voor het intranet van je bedrijf, moet je je eerst afvragen of je überhaupt wel een intranet nodig hebt. Kijk naar wat je doelen zijn voor het gebruik van Meta als een bedrijfsnetwerk en overweeg of dat echt is waar je werknemers het liefst hun werk doen. Misschien past Slack of Yammer beter bij je behoeften!


Hoeveel kost Meta Workplace?

De standaard kosten voor Meta Workplace zijn $4 per actieve gebruiker, per maand. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal gebruikers dat je hebt aangemeld voor Meta Workplace. Sinds kort heeft Workplace de ROI Calculator uitgebracht, met deze tool kan je zelf de kosten berekenen als je Meta Workplace zou gaan gebruiken. De kosten van Meta-werkplek helpen je bedrijf te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen, die de vaak de neiging hebben om zich te richten op gratis te gebruiken software omdat ze gemakkelijker te infiltreren zijn. Wees voorzichtig bij het gebruik van gratis software, omdat ze vaak geen malwarecontroles of back-ups bevatten. We raden je aan om altijd alle software te controleren voordat deze in een werkomgeving wordt geïmplementeerd.


Hoe maak je een werkplek op Meta?

Door een werkplek op Meta te maken, kunnen werknemers online met elkaar in contact komen, of ze nu collega's op kantoor zijn of externe werknemers uit verschillende delen van een land. Als je een Meta-werkplek wilt maken, moet je eerst een bedrijfspagina instellen. Het zal dienen als je centrale hub voor het communiceren van informatie over uw werkplek aan werknemers. Zodra dat is voltooid, kun je toepassingen gebruiken die beschikbaar zijn op Meta, zoals Evenementen, Groepen, Nieuwsfeeds en Meldingen, om bedrijfsnieuwskanalen op te zetten.


Meta Marketing uitbesteden

Social media marketing is moeilijk. Het is tijdrovend en vertaalt zich niet altijd in de verkoop. Veel bedrijven hebben niet voldoende kennis of expertise om social media in huis te beheren, daarom besteden ze uit aan een professioneel bureau als het onze. Als je wil dat je sociale aanwezigheid op gelijke voet staat met je concurrenten, laat ons je dan helpen. Wij bieden oplossingen op maat voor alle budgetten en garanderen resultaten!

Neem vandaag nog contact met ons op!
Maak afspraak