WhatsApp Marketing

WhatsApp Marketing geeft je de kans om contact te maken met je klanten en je bedrijf te laten groeien op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden, zonder een extra dubbeltje uit te geven.

Je hebt misschien al gehoord van deze snelgroeiende marketingtechniek, maar wat zijn de voordelen? Hoe kun je het meeste uit WhatsApp Marketing halen? En hoe begin je eraan? We hebben een informatiepagina samengesteld om al deze vragen en meer te beantwoorden. Lees verder om vandaag nog meer te weten te komen over alles wat je moet weten over WhatsApp Marketing!

WHATSAPP

Wat is WhatsApp

Wat is WhatsApp? WhatsApp is een mobiele berichten-app waarmee je berichten kunt uitwisselen zonder te hoeven betalen voor sms- en mms-berichten. Met andere woorden, het is als een kruising tussen sms en Skype. Dit programma integreert ook met je smartphonecontacten. Vanaf april 2016 heeft WhatsApp meer dan een miljard gebruikers over de hele wereld - dat is ongeveer 1 op de 7 mensen op aarde! Met zo'n groot gebruikersbestand is het logisch om te onderzoeken hoe je WhatsApp als een effectieve marketingtool kunt gebruiken.

Geef jezelf gemoedsrust en laat je WhatsApp Marketing strategie (en nog veel meer) aan ons over.
Maak afspraak


Geschiedenis van WhatsApp

Het is een berichtendienst die gratis sms-berichten, spraakoproepen en instant messaging aanbiedt aan alle abonnees.

In 2009 ontwikkelden ondernemer Jan Koum en computerprogrammeur Brian ActonWhatsApp Messenger, een mobiele berichten-app waarmee gebruikers sms-berichten kunnen sturen naar individuele contacten of groepen contacten. Koum richtte whatsApp Inc. op, een in Californiรซgevestigd bedrijf, in februari 2009. Toen het in augustus 2010 werd gelanceerd, werd WhatsApp Messenger meteen een hit bij technologiejournalisten, maar het was pas ongeveer twee jaar later dat het gebruikersbestand groeide tot 100 miljoen mensen. wereldwijd.

Het werd gekocht door Facebook in februari 2014 voor US $ 19 miljard. WhatsApp gebruikt de internetverbinding van je telefoon (5G/4G/3G/2G/EDGE of Wi-Fi, indien beschikbaar) om je berichten te laten sturen en vrienden en familie te kunnen bellen.


Waarom WhatsApp Marketing gebruiken?

WhatsApp, een platformonafhankelijke instant messaging- en voice over IP ( VoIP)-service die eigendom is van Facebook, stelt gebruikers in staat om te communiceren met iedereen op hun contactenlijst. WhatsApp bevat spraakoproepen en een functie voor videobellen. Bovendien kun je foto's, video- en audiomediaberichten verzenden. Wat WhatsApp-marketing zo'n effectief medium maakt, is de nadruk op privacy. Gebruikers zien elkaars voornaam standaard alleen wanneer ze beginnen te praten of media-inhoud te verzenden. Bovendien zullen sms-berichten in de het ene gesprek niet zichtbaar zijn in een andere gesprek - het platform legt echt de nadruk op privacy en stelt je niet in staat om het te gebruiken voor spamdoeleinden, zoals sommige van zijn concurrenten.

Hoewel er verschillende redenen zijn waarom bedrijven in WhatsApp-marketing zouden moeten stappen, laten we ons concentreren op enkele van de belangrijkste voordelen. WhatsApp beweert meer dan 2 miljard actieve gebruikers over de hele wereld te hebben en ongeveer 7 miljoen alleen al in India. Wanneer je een service zoals WhatsApp gebruikt, stel je je product of dienst niet alleen bloot aan hun vrienden en familie, maar ook aan andere mensen in hun netwerk die mogelijk dezelfde interesses delen met hen.


Hoe stuur je een WhatsApp-bericht?

WhatsApp is niet beperkt tot het berichten sturen van andere WhatsApp-gebruikers, je kunt ook berichten via het platform naar elk mobiel telefoonnummer in je adresboek sturen. Het verzenden van een sms vanuit WhatsApp is vrij eenvoudig: tik gewoon op Nieuwe chat, typ een contactpersoon in of selecteer er een in je adresboek en schrijf vervolgens je bericht; je kunt ook foto's bijvoegen door een foto te maken of er een uit je galerij te kiezen.


Starten met WhatsApp Marketing?

Om aan de slag te gaan met WhatsApp-marketing, moet je een WhatsApp Business-account maken en verifiรซren. Vervolgens kun je contacten toevoegen vanaf je persoonlijke telefoonnummer en berichten tegelijk naar hen allemaal tegelijk verzenden .

Geef jezelf gemoedsrust en laat je WhatsApp Marketing strategie (en nog veel meer) aan ons over.
Maak afspraak

Video over WhatsApp

Liever een video bekijken over wat WhatsApp doet en hoe het in zijn werking gaat? We got you!

Bronvermelding: WhatsApp

Bronvermelding: WhatsApp
Bronvermelding: WhatsApp

Bronvermelding: WhatsApp