nlende

Affiliatemarketing.

Affiliatemarketing uitgelegd: Affiliatemarketing is een advertentiemodel waarbij een bedrijf (adverteerder) externe bedrijven ( affiliaties) compenseert om verkeer, leads of sales voor het bedrijf te verzamelen. De uitgevers hebben vaak een commissievergoeding in een staafmodel wat de externe adverteerders stimuleert om creatief te zijn in het aanbieden van de betreffende diensten.

Voorbeeld: Je bent op de website (externe adverteerder) waar je een banner ziet van een schoenen winkel (uitgever). Klik je op deze banner en koop je online de schoenen bij deze website dan wordt er via specifieke afiliatenetwerken een seintje gestuurd naar de beide partijen. Zo weet de externe adverteerder dat er een item verkocht is via zijn/haar website en dat de uitgever een nieuwe klant er bij heeft.

Het merendeel van de online markt voor affilatemarketing wordt verzorgt door een paar afiliatenetwerken. Deze onderhouden de contracten, doen het administratie werk en zijn de bemiddeld laar tussen de beide partijen.

Bekende affiliatienetwerken.

Zelf starten als uitgever of adverteerder in affiliatemarketing? We hebben hieronder een lijst met de meest bekende affiliatemarketing netwerken voor je neergezet.
  Amazon
  Awin
  Bol.com
  Coolblue
  Daisycon.com 
  Ebay
  PayPro.nl
  Tradedoubler
  TradeTracker

Marketing uitbesteden.

Ben je uitgever of juist externe adverteerder en wil je graag resultaten boeken. Vraag een gratis marketingesprek bij ons aan en we bespreken de mogelijkheden hiervoor.

Nieuws!

Ontvang 1 x per maand een update met tips voor je advertenties, marketing, websites en meer!