Google Mijn Bedrijf.

Wat is Google Mijn Bedrijf en nog belangrijker, wat kun je er mee doen? Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google die bedrijfseigenaren helpt bij het beheren van hun online aanwezigheid in de zoekmachine . Hoe je Google Mijn Bedrijf en virtuele 360º tours kunt inzetten voor je bedrijf vertellen we op deze pagina.


Wat kun je met Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf websiteis een gratis, veelzijdige bedrijfsvermelding die lokale bedrijven kunnen gebruiken om hun aanwezigheid op Google Zoeken en Google Maps te beheren. Het kan je helpen met hulpprogramma’s en het is zeker belangrijk zijn voor merken die op zoek zijn naar lokale bekendheid.

Wanneer je bedrijf is officieel geverifieerd is kun je dit hier je bedrijfsgegevens verder in vermelden. Dit kun je doen via het Google Mijn Bedrijf dashboard. Het is belangrijk dit zo compleet mogelijke te doen. Wanneer een bezoeker denkt dat je bedrijf open is en naar je bedrijf toe komt om er vervolgens achter te komen dat deze gesloten is, dan zal dit niet bijdragen aan de positieve ervaring met je bedrijf. Google geeft namelijk bezoekers de optie om Google gebruikers invulling te geven aan je bedrijf. Zo kan een Google gebruiker, ‘’een bewerking voorstellen’’ bij je vermelding.

Google Mijn Bedrijf voorbeeld

Lees meer

Google Mijn Bedrijf logo  Gecertificeerd bedrijf voor 360° Virtual toursFull service online marketing bureau ROS Marketing

Specialist Google Maps 360° virtual tour marketing bureau

Google Maps 360° virtual tour.

Google Maps 360° virtual tour is een virtuele rondleiding voor je bedrijf! Het grootste voordeel is dat het je vindbaarheid online in de zoekmachines vergroot. Met een virtuele rondleiding van 360° onderscheidt je direct van de concurrentie en geef je bezoekers & klanten letterlijk een kijk binnen het bedrijf. Een virtuele tour laten maken kan al vanaf €399,-.

Virtuele tour laten maken
Google Mijn Bedrijf tips

Tips voor Google Mijn Bedrijf profiel.

1. Feestdagen
Let op dat je bij feestdagen ook de openingstijden invult, deze kunnen namelijk verschillen dan de gebruikelijke openingstijden van je bedrijf.

2. Reviews
Wist je dat je ook reviews voor je Google Profiel kunt vragen? In Google Mijn Bedrijf kun je hier een shortlink van kopiëren en deze gebruiken om je klanten uit te nodigen om een review te schrijven.

Onderscheid je bedrijf in 2021
Laat een Google Maps 360° virtual tour maken

Google Maps 360° virtual tour

Een Google Maps 360° virtual tour is een simulatie van een bestaande locatie (je bedrijf bijvoorbeeld), meestal samengesteld uit een reeks video's of stilstaande beelden. Hiervoor kunnen ook andere multimedia-elementen gebruikt worden, zoals zoals geluidseffecten, muziek, gesproken tekst en geschreven tekst. In de meeste gevallen kun je zelf door de locatie navigeren.

Google Maps 360° virtual tour is ideaal voor deze bedrijven

 • Hotels
 • Kantoren
 • Campings
 • Showrooms
 • Restaurants
 • Winkels
 • Evenementen

Vertrouwen

Je bent niet meer alleen een website meer, je bent nu een bedrijf. Bezoekers zien je voordeur waar ze kunnen aankloppen als ze vragen hebben, dit is een stuk prettiger dan een contact of FAQ pagina.

Professionaliteit

Het laten maken van een Google Maps 360° weergaven onderscheid je bedrijf van de concurrenten, hoeveel van je concurrenten hebben dit?

Scoor hoger bij Google

Je aanwezigheid in Google maps is van positieve invloed voor je ranking in de zoekmachine. Een virtuele tour zorgt (vaak) voor meer interesse in je bedrijf bij de zoekresultaten. Bezoekers zijn snel geneigd om hier op te klikken.

Hoeveel kost het om een Google Maps 360° virtual tour

Kort antwoord; Dit kan bij ons vanaf €399,-

Een virtuele tour laten maken voor je bedrijf. Bij ROS Marketing kunnen we je virtuele tour deze volledig personaliseren. Met extra mogelijkheden zoals logo's, pop ups, teksten of video's die erin verwerkt worden.

Met een virtuele tour (Google Maps 360°) geef je de bezoekers van je website een (interactieve) online rondleiding. De bezoeker die de virtuele tour bekijkt kan zich door je bedrijf begeven en verschillende informatie, video's en andere pop ups bekijken over het bedrijf. Je kan zelf aan geven welk deel van de onderneming online te bekijken.

Een virtuele tour kan je website bezoeker overtuigen, verleiden of enthousiasmeren om tot direct actie over te gaan. De bezoeker kan namelijk precies zien wat die kan verwachten bij het boeken van een bijvoorbeeld een hotel, vakantiehuisje, villa of restaurant. Het is in de tijd van nu een een aanrader om te doen, in een tijd waarin klanten minder snel het huis uit gaan kan dit je klant juist meer vertrouwen geven. Het is als laatste een vernieuwend marketinginstrument, dit omdat er meerdere opties om de virtuele tour uit te bouwen voor het gebruik ervan op social media (Facebook / Instagram).

Uitgebreid antwoord

Start plan

399/ ex btw

*Onderstaande prijzen zijn altijd onder voorbehoud*.

 • Virtuele rondleiding: 0 - 250m2
 • Bedrijfslogo vermeld
 • Google vermelding
 • Zonder Google reclame *€199,-
 • Facebook video *€65,-
 • Instagram video *€65,-

Business plan

599/ ex btw

*Onderstaande prijzen zijn altijd onder voorbehoud*.

 • Virtuele rondleiding: 250 - 500m2
 • Bedrijfslogo vermeld
 • Google vermelding
 • Zonder Google reclame *€199,-
 • Facebook video *€65,-
 • Instagram video *€65,-

Google Mijn Bedrijf FAQ.

De meestgestelde vragen over Google Mijn Bedrijf & Virtual tour laten maken. Staat je vraag er niet tussen, stuur ons een berichtje en we reageren er zo spoedig mogelijk op.

Hoe krijg je een bedrijf op Google? Makkelijk je bedrijf op Google verifiëren kan je doen via Google Mijn Bedrijf. Dit zijn de stappen dit proces te starten zijn.
Stap 1. Ga naar de Google Maps-app
Stap 2. Vul je bedrijf in bij de zoekbalk
Stap 3. Dit bedrijf claimen.
Stap 4. Vervolg de stappen en verifieer je bedrijf op Google.

Een virtuele tour is een simulatie van een bestaande locatie (je bedrijf bijvoorbeeld), meestal samengesteld uit een reeks video's of stilstaande beelden. Hiervoor kunnen ook andere multimedia-elementen gebruikt worden, zoals zoals geluidseffecten, muziek, gesproken tekst en geschreven tekst. In de meeste gevallen kun je zelf door de locatie navigeren.

Ja, het is zeker een aanrader om naar te kijken om meer online bereik te generen voor je bedrijf De grootste voordelen van een virtuele tour zijn:
1. Een virtuele tour vergroot je aanwezigheid bij de zoekresultaten met Google Mijn Bedrijf.
2. Een virtuele tour helpt om de aandacht van klanten naar je website te trekken.
3. Statistieken hebben aangetoond dat bezoekers langer op een pagina blijven met een virtuele tour.
4. Een virtuele tour geeft extra vertrouwen omdat klanten naar binnen kunnen kijken en kunnen zien hoe je bedrijf werkt.
5. Uit onderzoek is gebleken dat een bezoeker sneller een online koop doet wanneer een website 360graden foto's heeft.

Hoe maak je zelf een virtuele tour. We raden het af om dit zelf te doen om de volgende redenen:
1. De Google richtlijnen zijn erg streng, wanneer hier ook maar een klein beetje dan wordt afgeweken dan wordt je video niet goed gekeurd.
2. Materiaal, hoe goed de telefoon camera's van tegenwoordig ook zijn. Het maken van een professionele virtuele tour wordt gedaan met professionele apparatuur.

De kosten voor een virtuele tour starten vanaf €399,-. Hierin is mee genomen dat je een standaard kantoor hebt met 0-250m2.
Een virtuele tour laten maken? Bekijk onze informatie pagina over.

Dit is mogelijk, je kan voor de extra opties kiezen om video voor je Instagram & Facebook laten maken. De kosten hiervan zijn per social media kanaal eenmalig €65,-. Een virtuele tour laten maken? Bekijk onze informatie pagina over virtuele tours voor meer informatie & prijzen.

Apps, je kan niet meer zonder bij gebruik van je telefoon. Uiteraard heeft Google ook een app ontwikkeld voor Google Mijn Bedrijf.
De app is handig voor onderhoud van locatie en contact gegevens maar ook voor openingstijden en beschrijvingen up to date te houden.

De Google Mijn Bedrijf app is beschikbaar voor zowel:

IOS
Android