Google Analytics

Google Analytics is ÊÊn van de gratis webanalyse tools van Google die je kunt gebruiken voor het meten van allerlei soorten online data.

Hoe volg je het verkeer van je website? Google Analytics natuurlijk! Zelfs als je niet weet wat het is, heb je waarschijnlijk gehoord van deze krachtige analysesoftware die veel bedrijven gebruiken om informatie over het verkeer van hun website te achterhalen en te zien hoe mensen online met hun merk omgaan. Als je aan de slag wilt met Google Analytics of er gewoon meer over wilt weten, lees dan verder om alles te weten te komen over Google Analytics!

Beste online marketing bureau van Nederland

GOOGLE ANALYTICS

Hoe werkt Google Analytics?

Google Analytics (ook bekend als GA) is een krachtige tool waarmee je informatie over de bezoekers van je site kunt bijhouden. Google Analytics werkt door het webverkeer van je website bij te houden met behulp van kleine tekstbestanden die cookies worden genoemd, waarmee je statistieken kunt vastleggen, zoals waar bezoekers vandaan komen, waar ze naar kijken op je site en hoe lang ze op een bepaalde pagina doorbrengen. Deze cookies worden teruggestuurd naar de servers van Google, waar ze worden opgeslagen in een database die je kunt bekijken.

Google Analytics

Waarom is Google Analytics belangrijk?

Google Analytics-gegevens bieden een gedetailleerd overzicht van hoe mensen omgaan met je website. Informatie is macht en er is geen waardevollere informatie dan die van de analyses van je website. Het maakt niet uit wat voor soort online bedrijf je runt, toegang hebben tot gegevens over hoe gebruikers omgaan met je site kan je helpen deze beter te optimaliseren, zowel in termen van gebruikerservaring als marketingstrategie. Voer Google Analytics in: een uitgebreide verzameling analysetools die je inzicht geven in elk aspect van de activiteit van je site. Google Analytics helpt je ook bij het optimaliseren van je marketinginspanningen door precies te onthullen wie je site bezoekt en waarom ze daar zijn. Als je op zoek bent naar manieren om meer klanten of beter gekwalificeerde leads binnen te halen, kan het gebruik van Google Analytics je daarbij helpen.


Hoe kan ik Google Analytics gebruiken?

Omdat het een gratis service is, is het heel eenvoudig om je aan te melden en te implementeren. Log om te beginnen in op je Google-account en klik op Analytics. Daar vind je een schat aan informatie over hoe je website presteert, inclusief het aantal paginaweergaven, het bouncepercentage (percentage gebruikers dat je site verlaat na het bekijken van slechts ÊÊn pagina), de gemiddelde tijd die op de site is doorgebracht, enz.


Soorten doelen

Er zijn drie hoofdtypen doelen in GA: Destination, Funnel en Doelen. Elk type wordt gebruikt voor een andere situatie, maar alles zal je helpen te zien wat er in je bedrijf werkt. Bestemmingsdoelen (Destination) vertellen je waar mensen naartoe gaan op je site nadat ze daar zijn geland. Als iemand bijvoorbeeld op een advertentie klikt en op een bedankpagina of de site van een ander bedrijf terechtkomt, wordt dat als een bestemmingsdoel beschouwd. Funnels daarin in tegen geven aan wat de stappen zijn die een website bezoeker neemt voordat hij een doel voltooid op de website.


Google Analytics leren gebruiken

Deze certificaten zijn te behalen bij Google zelf en je hebt uitgebreide praktijkkennis nodig van de digitale analyses en het Google Analytics-platform om het Google Analytics IQ te behalen.
De cursussen van Google vormen een duidelijk startpunt wanneer je hiermee aan de slag wil. Voor zowel nieuwkomers als voor ervaren gebruikers. Je moet door alle stappen en processen heen om deze te behalen.

Er zijn 6 verschillende certificaten te behalen van de Google Analytics Academy.

1. Google Analytics for Beginners
Google Analytics start
ROS Certificaat

2. Advanced Google Analytics
Google Analytics voor gevorderden
ROS Certificaat
3. Google Analytics for Power Users
Google Analytics voor ervaren gebruikers
ROS Certificaat

4. Getting Started With Google Analytics 360
Aan de slag met Google Analytics 360
ROS Certificaat
5. Google Analytics Data Studio
Google Analytics Data Studio
ROS Certificaat

6. Google Tag Manager
Google Tag Manager
ROS Certificaat


Laat ons je Google Analytics regelen

Het instellen van Google Analytics is gratis en eenvoudig, maar het kan het beste door professionals worden gedaan. Als je geen tijd hebt om meer te weten te komen over analyses, maar een volledig beeld wilt van je websiteverkeer, laat ons dan je installatie afhandelen. Geef ons gewoon toegang en we doen alles voor je. Geef jezelf gemoedsrust en laat analytics (en nog veel meer) aan ons over!

Maak afspraak

Video over Google Analytics

Liever een video bekijken over wat Google Analytics doet en hoe het in zijn werking gaat? We got you!

Bronvermelding: MeasureSchool

Bronvermelding: Analytics Mania - Google Tag Manager & Analytics