nlende

Google Analytics

Alles over Google Analytics op 1 plek

Google Analytics en meer

Google Analytics is één van de gratis webanalyse tools van Google die je kunt gebruiken voor het meten van allerlei soorten online data.

Wat begint met het simpel meten van het aantal websitebezoekers kun je verder invullen tot aan de bronnen, parameters en filters. Wanneer je als bedrijf online actief bent en je een website hebt, dan is Google Analytics eigenlijk bijna verplicht om te gebruiken. Met gemiddeld meer dan 50 miljoen website-eigenaren die deze dienst gebruiken, kun je gerust zeggen dat het een populaire dienst is voor websites.

Ben je actief met marketing activiteiten, zoals advertenties op zoekmachines of social media, dan zal je website waarschijnlijk gekoppeld zijn.

Het doorverwijzen naar je website is een handige manier om extra bezoekers te genereren op je website. Deze extra bezoekers zijn natuurlijk erg prettig, maar het is wel handig om te weten waar deze vandaan komen en waar je de volgende keer nog meer de focus op kunt leggen om bezoekers te genereren. Dit is één van de functies die je kunt aansturen vanuit je kennis binnen Google Analytics. ROS Marketing raadt aan om Google Analytics te gebruiken voor je website, ongeacht of je commercieel actief bent of niet.

Lees meer

Google Analytics certificaten

Deze certificaten zijn te behalen bij Google zelf en je hebt uitgebreide praktijkkennis nodig van de digitale analyses en het Google Analytics-platform om het Google Analytics IQ te behalen.
De cursussen van Google vormen een duidelijk startpunt wanneer je hiermee aan de slag wil. Voor zowel nieuwkomers als voor ervaren gebruikers. Je moet door alle stappen en processen heen om deze te behalen.

Er zijn 6 verschillende certificaten te behalen van de Google Analytics Academy.
1. Google Analytics for Beginners ( Google Analytics start)
2. Advanced Google Analytics ( Google Analytics voor gevorderden)
3. Google Analytics for Power Users ( Google Analytics voor ervaren gebruikers)
4. Getting Started With Google Analytics 360 ( Aan de slag met Google Analytics 360)
5. Google Analytics Data Studio ( Google Analytics Data Studio)
6. Google Tag Manager ( Google Tag Manager)

Google Analytics logo

ROS Marketing Google Analytics Academy certificaten