nlende

Alles over Crypto Mining.

Bitcoin-mining betekend dat je een moeilijke rekenpuzzel oplost waardoor er een nieuwe bitcoin vrijkomt. Bitcoin-mining is nodig om het de grote vraag naar Bitcoin bij te houden. Bitcoin Mijnwerkers zijn de afgelopen jaren zeer geavanceerd geworden en tegenwoordig worden hier zeer complexe machines voor gebruikt.


Video's over crypto mining
.

Liever een video bekijken over wat crypto mining doet en hoe het in zijn werking gaat? We got you!
We hebben 2 informatie video's voor je geselecteerd waarin crypto mining wordt uitgelegd.

Bronvermelding: Bitcoin Miners

Bronvermelding: TechTime

Hoe werkt het minen precies?

Op de Blockchain van de Bitcoin zijn vacatures vrij voor Blockchain-controleur. Elke Blockchain heeft controleurs nodig om te kijken of alles wel eerlijk verloopt. Op deze manier houden zij het Blockchain netwerk draaiende. Je krijgt er ook nog voor betaald in Bitcoins. Stel je bent een Bitcoin miner (er zijn verschillende coins die je kunt minen) hoe krijg je je Bitcoin dan precies?

Jij controleert in het Blockchain netwerk van de Bitcoin de gemaakte transacties. Als eerst gaat je op zoek naar de verschillende transacties die gemaakt moeten worden die vervolgens worden gebundeld. Op het moment dat er genoeg transacties zijn gebundeld voegt blockchain deze bundel toe aan de keten van alle gemaakte transacties (de block chain). Ben jij het snelst die een blok heeft gemaakt dan krijg jij een gedeelte van de Bitcoin.


Hoe kom je aan de transacties?

Op het moment dat iemand in het Bitcoin netwerk geld wilt overschrijven van rekening A naar rekening B roept hij (bij wijzen van spreken) over het hele netwerk.

“Hallo! Ik ben Jan en ik wil graag 6 Bitcoins van mijn rekening overmaken naar de rekening van Piet, kan iemand mij Helpen alsjeblieft!”.

Elke miner op het Bitcoin netwerk die deze boodschap ziet roept deze door naar de andere miners. Op deze manier krijg weet jij ook van de roep om een transactie. Jij gaat dan ook aan de slag met het verwerken van de transactie(’s).


Hoe worden de transacties verwerkt?

Je verzamelt meerdere transacties en bundelt deze samen in een blok van transacties. In het Engels spreken we van een ‘block’. Op het moment dat hij een ‘block’ met transacties heeft verzameld zegt je tegen het Blockchain netwerk:

“Hoi Blockchain netwerk, ik heb hier een bundel met transacties die naar mijn mening goedgekeurd kunnen worden. Zouden ze toegevoegd kunnen worden?”.


Het is een block wat nu?

De bundel met alle transacties is het meeste werk. Je kan de bundel van transacties vergelijken met een hele moeilijke puzzel, de verschillende transacties moeten op een bepaalde manier in elkaar passen. Je moet de puzzel zien te raden, op het moment dat het gelukt is word je block toegevoegd aan de block chain.


Hoe worden er met minen Bitcoin verdiend?

Voor elk block dat je weet toe te voegen aan de blockchain, dan krijg je een x aantal Bitcoin.

Let wel op dat je niet denkt dat je binnen de kortste keren miljonair bent. het kost namelijk veel werk en heel veel stroom.

Nieuws!

Ontvang 1 x per maand een update met tips voor je advertenties, marketing, websites en meer!