nlende

Crypto exchange uitgelegd.

Een crypto exchange is de plaats waar je online verschillende virtuele munten kunt kopen en verkopen. Op een crypto exchange kan je meer dan alleen een Bitcoin kopen maar bijvoorbeeld ook Ethereum en andere Altcoins. Voordat je hier een transactie moeten er verschillende verificaties gedaan worden. Met andere woorden, op een (crypto) exchange kan je geen anoniemen aankopen doen.

Video's over crypto exchange.

Liever video's bekijken over wat crypto exchange doet en hoe het in zijn werking gaat? We got you!
In onderstaande video's wordt crypto exchange wordt uitgelegd in 2 verschillende manieren.

Bronvermelding: DoopieCash - Traden & Investeren
Bronvermelding: Blockgeeks

Waarom kiezen voor een exchange.

Een van de grootste voordelen van een exchange is dat het goedkoop is. Om gebruik te kunnen maken van een exchange heb je geen eigen server en bijbehorende software licenties nodig.


Verschillende beurzen.

Er zijn verschillende beurzen die cryptocurrencies aanbieden. Een paar voorbeelden van aantal bekende beurzen:
Binance (Hong Kong)
Bitfinex (Hong Kong)
Bittrex (VS)
Poloniex (VS)
Kraken (VS)


Tips voordat je begint te investeren op de beurs.

Het belangrijkste is dat je op de hoogte bent van de risico's. De cryptocurrencies markt is nog altijd erg volatiel en niemand weet zeker welke koers de coins opgaan.

Omdat deze maanden de koersen van de coins zijn gestegen kan de markt vroeg of laat dalen. Op de cryptocurrencies markt kan het ook lastig zijn om crypto nieuws te vinden, omdat er veel online partijen de koers van een bepaalde munt probeert te sturen met crypto nieuws wat niet perse op de waarheid is gebaseerd. Let dus goed op waar je de nieuws vandaan haalt.

Bepaal een strategie en houd je eraan.

Je kunt cryptocurrencies kopen op lang termijn en korte termijn, er zijn verschillende strategieën die je kan gebruiken om winst te maken.

Het is belangrijk om aan je strategie te houden, het kan lastig zijn omdat je dan alles ziet stijgen of dalen (je kan bijvoorbeeld in paniek schieten als je alles ziet dalen of juist enthousiast zijn als alles stijgt).

Spreid je investeringen.

Je kunt gemakkelijk investeren in verschillende crypto munten op een crypto beurs.
Je kunt naast je beleggingen in cryptocurrencies prima een aandelen portfolio erbij openen. Hierdoor spreid je de risico’s die je neemt, als de crypto markt instort heb je altijd nog ergens anders waarde in je investeringen.

Nieuws!

Ontvang 1 x per maand een update met tips voor je advertenties, marketing, websites en meer!