nlende

Alles over Crypto wallets.

Een crypto wallet is een digitale portemonnee waarin je persoonlijke cryptovaluta bewaard worden. In een wallet staan geen cryptovaluta, wel is het de toegang tot jouw cryptomunten. De wallet heeft 2 soorten sleutels, een public key en een private key.


Hoe werkt een wallet.

Om coins te ontvangen of verzenden heb je ontvangstadres nodig (voorbeeld adres: M8FGDGGR6T7JGLK76RKVGH).

Je kan het vergelijken met een bankrekeningnummer, maar dan gratis en zonder bank. Als je een wallet aanmaakt krijg je dan een ontvangstadres en een lijst met back-up woorden. Let op de back-up woorden moeten in volgorde dus noteer ze goed op volgorde raak ze niet kwijt, en vertel het aan niemand!

Private en public keys uitgelegd.

Een public key is naast de private key een van de 2 sleutels die je nodig hebt. als je het letterlijk vertaald dan heb je letterlijk een privé sleutel en een publieke sleutel.

Een private key bestaat uit een reeks van random nummers en letters, dat word bepaald door de exchange. Het is belangrijk dat je de private key goed opslaat want als je het kwijtraakt dan kom je niet meer bij je cryptocurrency die op de key staan.

Naast een private key heeft een wallet ook een public key. Een public key is naast de private key één van de twee sleutels die gebruikt wordt voor het versleutelen van gegevens. De ene key dient voor het vercijferen en de ander voor het ontcijferen van informatie. De public key geef je door aan andere mensen zodat ze het naar je toe kunnen verzenden.

Private en public keys voorbeelden

Public key: 11GHHa6Q5Jz2dhsNExL567mF43ikXhwF5fKLp
Private key: 34KHGFGsHeMpn054p5kJNzGWng87GDcd3VjLK5qHFXj5hF

De bovenstaande public key is een public key van een Bitcoin adres. Dit kan je herkennen doordat deze begint met een ‘1’. Public keys van Bitcoin beginnen namelijk altijd met een 1.

En private keys van Bitcoin beginnen altijd met een ‘5’. De bovenstaande private key is dus geen Bitcoin adres.

Verder lezen

Video's over crypto wallets.

Liever een video bekijken over wat crypto wallets doen en hoe het in zijn werking gaat? We got you!
Bekijk hieronder: crypto wallets uitgelegd in video's.

Bronvermelding: BTC Direct
Bronvermelding: Simply Explained


Crypto uitbesteden.

Benieuwd wat Blockchain & Crypto voor je bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op via onze crypto hulp pagina.

Nieuws!

Ontvang 1 x per maand een update met tips voor je advertenties, marketing, websites en meer!