nlende

Alles over Blockchain.

Blockchain is een unieke digitale administratie van transacties en heeft een eigen datastructuur. Bedrijven, overheden en particulieren die onderling en/of met elkaar van een blockchain gebruik kunnen maken, vormen samen een blockchain netwerk. In de blockchain netwerk kunnen ze alle transacties opslaan in de database. Iedere gebruiker in het netwerk krijgt een kopie van de database met alle transacties zodat de data niet verloren gaat. Al het data word gelijk beveiligd met een hash. In een blockchain kan je dingen toevoegen maar je kan niks aanpassen ook niet van de eerdere transacties!


Video over blockchain
.

Liever een video bekijken over wat blockchain doet en hoe het in zijn werking gaat? We got you!
Onderstaande video is al een tijd geleden uitgekomen maar nog steeds een van de meest prettige video's waarin blockchain wordt uitgelegd.

Bronvermelding: NOS op 3

Crypto uitbesteden.

Benieuwd wat Blockchain & Crypto voor je bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op via onze crypto hulp pagina.

FAQ Blockchain.

Een Node is iedere computer met een kopie van de blockchain die deelneemt aan het netwerk. De node communiceert in het netwerk met andere nodes in het netwerk, nodes zijn eigenlijk de controleurs van alle transacties, eigenlijk kan je een node zien als notaris. Blockchain Node voorbeeld.

Blockchain Node voorbeeld

Elke blok van de chain heeft een eigen hash, het moment dat een hacker het probeert te hacken en het verkeerd heeft word de hash veranderd dat maakt het heel moeilijk (bijna onmogelijk)voor de hackers om te hacken.

  Transparantie: de informatie is zichtbaar maar kan niet zomaar gewijzigd worden, dat is handig omdat er dan niet aan fraude kan worden gedaan.
  Veiligheid: blockchain is beveiligd met een hash, die bestaat uit een serie cijfers en letters.
  Traceerbaarheid: blockchaindata kun je niet veranderen, daardoor is het makkelijk om items te traceren (waar ze vandaan komen, ect.).
  Automatisering: blockchain is programmeerbaar. Daardoor kunnen organisaties acties, gebeurtenissen en betalingen automatisch in gang zetten zodra er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan
  Dataprivacy: informatie die in de blockchain staan word veranderd naar een hashcode met letters en cijfers. Mensen in het netwerk kunnen de informatie niet zomaar vertalen zonder de sleutel.

Nieuws!

Ontvang 1 x per maand een update met tips voor je advertenties, marketing, websites en meer!