Start met Google Mijn Bedrijf

Wat is Google Mijn Bedrijf en nog belangrijker, wat kun je er mee doen? Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google die bedrijfseigenaren helpt bij het beheren van hun online aanwezigheid in de zoekmachine. Wat je met deze online tool kan doen en welke mogelijkheden GMB allemaal heeft leggen we op deze pagina uit.


Start

Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google die bedrijfseigenaren helpt bij het beheren van hun online aanwezigheid in de zoekmachine. Het kan je helpen met hulpprogramma’s en het is zeker belangrijk zijn voor merken die op zoek zijn naar lokale bekendheid.

Belangrijk, het verschijnen in de lokale zoekresultaten van Google, zie voorbeeld: Zoekterm: Nijmegen pizza (weergegeven in de onderstaande schermafbeelding)

Je ziet hier een lijst getoond worden met informatie van bedrijven zoals, openingstijden, categorie, beoordelingen en ook mogelijkheden om een bestelling te plaatsen of online een product te kopen.

Deze opties komen zo goed als bijna allemaal uit Google Mijn Bedrijf.

Je ziet dat voor zowel startende Mkb'ers als grotere ondernemingen het een noodzaak is dat je bedrijf dit goed ingericht heeft.

Veel ondernemers besteden dit dan ook uit aan een online marketing bureau. Wij komen echter toch ook nog regelmatig bedrijven tegen waar we zien dat Google Mijn Bedrijf niet juist is geïnstalleerd. Dit is jammer, want je mist hierdoor waardevolle data/conversie opties die je kunt gebruiken om je business online te laten groeien maar ook om je website beter en vriendelijker te maken voor je bezoekers.

Vul het Formulier voor Google ondersteuning in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mijn Bedrijf

Je bedrijf is officieel geverifieerd, je kunt nu je Google Mijn Bedrijf (GMB) profiel verder invullen. Dit kun je doen via het Google Mijn Bedrijf dashboard.

Ga naar het Google Mijn Bedrijf dashboard en kies de optie waar je aanpassingen in wilt brengen. Probeer zoveel mogelijk informatie in te vullen voor je bedrijf.

Het is belangrijk dit zo compleet mogelijke te doen.
Wanneer een bezoeker denkt dat je bedrijf open is en naar je bedrijf toe komt om er vervolgens achter te komen dat deze gesloten is, dan zal dit niet bijdragen aan de positieve ervaring met je bedrijf.

Google geeft namelijk bezoekers de optie om Google gebruikers invulling te geven aan je bedrijf. Zo kan een Google gebruiker, ‘’een bewerking voorstellen’’ bij je vermelding.

Zie 't voorbeeld bij de onderstaande winkel:

Google Mijn Bedrijf Tips

Tips voor succes met je Google Mijn Bedrijf accont! We hebben er hier 2 voor je neergezet die je account zeker zullen helpen!

1. Feestdagen
Let op dat je bij feestdagen ook de openingstijden invult, deze kunnen namelijk verschillen dan de gebruikelijke openingstijden van je bedrijf.

2. Reviews
Wist je dat je ook reviews voor je Google Profiel kunt vragen? In Google Mijn Bedrijf kun je hier een shortlink van kopieren en deze gebruiken om je klanten uit te nodigen om een review te schrijven.


Google Mijn Bedrijf App

Apps, je kan niet meer zonder bij gebruik van je telefoon. Uiteraard heeft Google ook een app ontwikkeld voor Google Mijn Bedrijf.
De app is handig voor onderhoud van locatie en contact gegevens maar ook voor openingstijden en beschrijvingen up to date te houden.

De Google Mijn Bedrijf app is beschikbaar voor zowel:

IOS
Android

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over Google Mijn Bedrijf. Op verzoek van onze klanten en volgers hebben we hier een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen en antwoorden over Google Mijn Bedrijf.

Wil je graag informatie over wat de kosten zouden zijn om Google Analytics , Google Tag Manager , Google Search Console , je vindbaarheid op Google verbeteren , Advertenties op Google , Google virtual tour uit te besteden bij ons. Klik via de onderstaande button naar onze diensten pagina, bekijk de prijzen, vul het contact formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om dit te bespreken.

Google uitbesteden

Hoe krijg je een bedrijf op Google? Makkelijk je bedrijf op Google verifiëren kan je doen via Google Mijn Bedrijf. Dit zijn de stappen dit proces te starten zijn.
Stap 1. Ga naar de Google Maps-app
Stap 2. Vul je bedrijf in bij de zoekbalk
Stap 3. Dit bedrijf claimen.
Stap 4. Vervolg de stappen en verifieer je bedrijf op Google.

Hoe maak je zelf een virtuele tour. We raden het af om dit zelf te doen om de volgende redenen:
1. De Google richtlijnen zijn erg streng, wanneer hier ook maar een klein beetje dan wordt afgeweken dan wordt je video niet goed gekeurd.
2. Materiaal, hoe goed de telefoon camera's van tegenwoordig ook zijn. Het maken van een professionele virtuele tour wordt gedaan met professionele apparatuur.

3. Een virtuele tour voor je bedrijf? We bieden verschillende pakketten hiervoor aan.


Anderen bekeken ook