Website snelheid bij Google Analytics

Hoe snel is mijn website en hoe kan je dit zien in Google Analytics? Je kunt het antwoord hierop vinden bij Site snelheid.

Hoe je bij deze optie komt en welke mogelijkheden er nog meer mogelijk zijn in Google Analytics om je website bezoekers te bekijken, leggen we op deze pagina uit.

Op deze pagina

Snelheid
Dwelltime
Opties in GA
FAQ
Google uitbesteden

Website snelheid

De snelheid van je website is erg belangrijk, bezoekers houden niet van lang wachten. Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat de eerste 10 seconden van het bezoek cruciaal zijn. Je wilt natuurlijk niet dat daarvan 8 aan laadtijd worden verspild.
Maar hoe weet je hoe snel je website is? Google heeft hier een eigen tool voor uitgebracht waar je de website kunt testen.

Deze tool is PageSpeed Insights van Google.
Wil je graag dat je website sneller wordt of wil je een volledig nieuwe website laten maken? We kunnen dit volledig voor je uitvoeren, vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Overzicht

Wat is dwelltime? Dwelltime is de hoeveelheid tijd die verstrijkt tussen het moment dat een gebruiker op een zoekresultaat klikt en vervolgens terugkeert naar de SERP's (Search Engine Results Page - In het Nederlands zoekmachine resultaat pagina).

Meer lezen over dwelltime, lees dan het rapport van 't onderzoek Microsoft over dwelltime.

Opties in Google Analytics (GA)

Voor een betere gebruikerservaring is het belangrijk dat je webpagina's snel laden. Google Analytics helpt je hierbij. Er zijn 3 opties om de snelheid van je website bekijken bij Google Analytics. We zetten ze hieronder alle 3 op een rij en waar je ze kan vinden in Google Analytics.

1. Overzicht
2. Snelheid suggesties
3. Gebruikerstiming

Overzicht

Je komt bij de optie overzicht in Google Analytics via:

01

Google Analytics

02

Gedrag

03

Site snelheid

04

Overzicht

Snelheid Suggesties

Je komt bij de optie Snelheid Suggesties in Google Analytics via:

01

Google Analytics

02

Gedrag

03

Site snelheid

04

Snelheid Suggesties

Gebruikerstiming

Je komt bij de optie Gebruikerstiming in Google Analytics via:

01

Google Analytics

02

Gedrag

03

Site snelheid

04

Gebruikerstiming

Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over bezoekers op je website. Op verzoek van onze klanten en volgers hebben we hier een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen en antwoorden over Google Analytics website snelheid.

Er zijn meerdere online tools om de snelheid van je website te checken. We raden aan om te beginnen met de tool van Google zelf, dit is de PageSpeed Insight .

SERP staat voor Search Engine Results Page, naar het Nederlands vertaald “ zoekmachine resultaat pagina”. Het is de eerste pagina die een zoekmachine toont aan de gebruiker bij een zoekopdracht. Zoekmachines zijn continue bezig om de SERP pagina zo relevant mogelijk te maken, zodat deze zoveel mogelijk aansluit bij de verwachting wat de gebruiker heeft van de zoekopdracht.

Google uitbesteden

Wil je graag informatie over wat de kosten zouden zijn om Wil je graag informatie over wat de kosten zouden zijn om Google Analytics , Google Tag Manager , Google Search Console , je vindbaarheid op Google verbeteren , Advertenties op Google , Google virtual tour , uit te besteden bij ons. Klik via de onderstaande button naar onze diensten pagina, bekijk de prijzen, vul het contact formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om dit te bespreken.

Google uitbesteden

Anderen bekeken ook