Tijd bij Google Analytics

Hoelang zitten bezoekers op mijn website? Het antwoord hierop kun je vinden bij Google Analytics - Per pagina bekijken.

Hoe je bij deze optie komt en welke mogelijkheden er nog meer zijn met Google Analytics om je bezoekers te bekijken en monitoren, leggen we op deze pagina uit.

Op deze pagina

Tijdbesteding
Gemiddeld aantal pagina's
Voorbeelden
FAQ
Google uitbesteden

Gemiddelde tijdsbesteding

Met steeds minder bezoekers in winkels, lopen ondernemers een kans op een bedrijf tot klant relatie mis. Ze krijgen niet langer de interactie met hun klanten om meer te weten te komen over hun voorkeuren zoals ze gewend waren voor het begin van online winkelen. Daarnaast zijn er tegenwoordig genoeg bedrijven die hun diensten of producten alleen nog maar online aanbieden.

Daarom zijn de statistieken van Google Analytics zo belangrijk! Deze statistiek laat zien hoeveel tijd (gemiddeld) een gebruiker op je website doorbrengt. Dit is een goede indicatie van hoe je website inhoudelijk presteert.
Zie het als een bezoeker die naar je winkel komt, is deze winkel overzichtelijk, duidelijk, netjes, goed ingericht etc, dan zal de bezoeker waarschijnlijk lang blijven. Is de winkel rommelig, niet duidelijk, en zijn de producten moeilijk te vinden. Dan is er een grote kans dat de bezoeker snel weer vertrekt.


Wat zie je bij jouw website? Is dit een korte duur?
Dan is het tijd om je contentstrategie te herzien en naar iets te zoeken dat meer aansluit bij de wensen van je publiek.

Je komt bij deze optie via:

01

Google Analytics

02

Gedrag

03

Overzicht

04

Per pagina bekijken

Gemiddeld aantal pagina's per bezoek

We hadden het er net al even over, de winkel. Is deze goed ingericht, duidelijk en overzichtelijk of rommelig.

Waar bezoekers een winkel centrum (internet) inlopen en een winkel bezoeken (tegenwoordig een website) Kun je afhankelijk hoelang ze in een winkel (tegenwoordig een website) goed zien, of deze winkel producten had die de bezoeker interesseerden.

Blijven (veel) bezoekers langer op een pagina dan de andere, en is hier duidelijk verschil in te zien. Dan kan je concluderen dat de inhoud van deze pagina als interessant wordt gezien.

Wil je zien hoeveel pagina's je bezoekers gemiddeld bezoeken?

Je komt bij optie via:

01

Google Analytics

02

Doelgroep

03

Overzicht


Voorbeeld

Bezoeker komt op de website -> Informatiepagina 1 -> Product pagina -> Bedankt pagina
Bezoeker komt op de website -> Informatiepagina 2 -> Exit

Je ziet dat bij informatie pagina 1 bezoekers door klikken naar de product pagina en hier volgens een product kopen.

Het is handig om te weten als ondernemer welke pagina's dit zijn en welke niet. Het kan je onder andere helpen om de juiste navigatie structuur van je website te maken. Op deze manier kan je de focus op de juiste pagina's zetten.

Bij Google Analytics kan je de informatie hierover vinden bij 2 opties.
Je komt bij optie via:

01

Google Analytics

02

Gedrag

03

Gedragsstroom


Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over bezoekers op je website. Op verzoek van onze klanten en volgers hebben we hier een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen en antwoorden over Google Analytics tijd.

Hoe lang blijven gebruikers op een website? Hier is veel onderzoek naar gedaan. We zien bij verschillende rapporten verschillende antwoorden maar gemiddeld is dit 15 seconden. Van dit gemiddelde uitgaan betekend dit, je hebt 15 seconden om een gebruikers aandacht te pakken voordat deze weg is.

Hoe lang blijven bezoekers op mijn website? Zelf bijhouden hoelang een gebruiker op je website is, dit kan gemakkelijk via Google Analytics.
Dit zijn de stappen om bij deze informatie te komen.
1. Google Analytics
2. Gedrag
3. Overzicht
4. Per pagina bekijken.

Hoeveel pagina's worden er gemiddeld bezocht door een gebruiker terwijl ze op je website zijn? Zelf bekijken hoeveel pagina's gemiddeld bezocht worden op je website, dit kan gemakkelijk via Google Analytics.
Dit zijn de stappen om bij deze informatie te komen.
1. Google Analytics
2. Doelgroep
3. Overzicht.

In welke volgorde worden mijn website pagina's bekeken? Zelf bekijken welke pagina's eerst bekeken en waar de gebruiker vervolgens heen gaat.
Dit kan gemakkelijk via Google Analytics.
Dit zijn de stappen om bij deze informatie te komen.
1. Google Analytics
2. Gedrag
3. Gedragsstroom.

Google uitbesteden

Wil je graag informatie over wat de kosten zouden zijn om Wil je graag informatie over wat de kosten zouden zijn om Google Analytics , Google Tag Manager , Google Search Console , je vindbaarheid op Google verbeteren , Advertenties op Google , Google virtual tour , uit te besteden bij ons. Klik via de onderstaande button naar onze diensten pagina, bekijk de prijzen, vul het contact formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om dit te bespreken.

Google uitbesteden

Anderen bekeken ook