Google Analytics

Google Analytics is een van de gratis web analyse tools van Google die je kunt gebruiken voor het meten van allerlei soorten online data.

Wat begint met het simpel meten van het aantal website bezoekers kan je verder invullen tot aan de bronnen, parameters en filters. Wanneer je als bedrijf online actief bent en je een website hebt, dan is Google Analytics eigenlijk bijna verplicht om te gebruiken. Met gemiddeld meer dan 50 miljoen website eigenaren die deze dienst gebruiken, kan je gerust zeggen dat het een populaire dienst is voor websites.

Ben je actief met marketingactiviteiten, zoals advertenties op zoekmachines of social media, dan zal je website waarschijnlijk gekoppeld zijn.

Aangezien je website vaak het middelpunt is van je online activiteit, denk hierbij aan het doorverwijzen van social media naar je website, doorverwijzen uit zoekmachines, de link die op je business kaart staat of de link in je handtekening onderaan de mail.

Het doorverwijzen naar je website is een handige manier om extra bezoekers te generen op je website. Deze extra bezoekers zijn natuurlijk erg prettig, maar het is wel handig om te weten waar deze vandaan komen en waar je de volgende keer nog meer focus op kan leggen om bezoekers te generen. Dit is een van de functies die je kan aansturen vanuit je kennis binnen Google Analytics.

ROS Marketing raadt aan om Google Analytics te gebruiken voor je website, ongeacht of je commercieel actief bent of niet.

Google Analytics informatie
Google Analytics certificaten
Ik wil hulp bij Google Analytics

Google Analytics certificaten

De Google Certificaten voor Analytics. Deze certificaten zijn te behalen bij Google zelf en je hebt uitgebreide praktijk kennis nodig van de digitale analyses en het Google Analytics-platform nodig om het Google Analytics IQ te behalen.
De cursussen van Google vormen een duidelijk startpunt wanneer je hier mee aan de slag wilt. Voor zowel nieuwkomers als voor ervaren gebruikers. Je moet door alle stappen en processen heen om deze te behalen.

Er zijn 4 verschillende certificaten te behalen voor Google Analytics.
1. Google Analytics for Beginners (Google Analytics start)
2. Advanced Google Analytics (Google Analytics voor gevorderden)
3. Google Analytics for Power Users (Google Analytics voor ervaren gebruikers)
4. Getting Started With Google Analytics 360 (Aan de slag met Google Analytics 360)


Start

Het eerste certificaat te behalen bij de Google Analytics Academy is Google Analytics voor beginners.

Bekijk certificaat

Gevorderden

Het tweede certificaat te behalen bij de Google Analytics Academy is Google Analytics voor gevorderden.

Bekijk certificaat

Ervaren

Het derde certificaat te behalen bij de Google Analytics Academy is Google Analytics Powers Users.

Bekijk certificaat

Aan de slag

Het vierde certificaat te behalen bij de Google Analytics Academy is Analytics 360.

Bekijk certificaat

Data studio

Het vijfde certificaat te behalen bij de Google Analytics Academy is Data studio.

Bekijk certificaat

Cursussen

Er zijn op dit moment niet meer certificaten te behalen. Lees hier meer informatie over Analytics Academy.

Binnenkort online

Google uitbesteden

Wil je graag informatie over wat de kosten zouden zijn om Wil je graag informatie over wat de kosten zouden zijn om Google Analytics , Google Tag Manager , Google Search Console , je vindbaarheid op Google verbeteren , Advertenties op Google , Google virtual tour , uit te besteden bij ons. Klik via de onderstaande button naar onze diensten pagina, bekijk de prijzen, vul het contact formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om dit te bespreken.

Google uitbesteden