Het nieuwe Facebook - Marketplace

Gemiddelde leestijd: 5 min | 28-03-2020 | ROS Consultancy

 

De nieuwe update voor Facebook is eruit! Facebook heeft al eerder laten doorschemeren dat ze de lay-out graag wilde vernieuwen. ROS Consultancy neemt je mee in dit blog mee hoe je Facebook Marketplace er binnenkort uit ziet!

Blog over de nieuwe update van Facebook

 

 

 

#4 Facebook Marketplace

Facebook Marketplace is een functie die voor het eerst werd geïntroduceerd op Facebook in 2016. Facebook Marketplace functioneert als een online ‘gekwalificeerde service’ en geeft gebruikers de mogelijkheid om items te kopen en te verkopen rechtstreeks vanuit de Facebook-website en apps.

Vanwege het grote aantal mensen dat Facebook wereldwijd gebruikt, kan Facebook Marketplace een effectieve methode zijn voor het verkopen van producten.

 

Hoe werkt Facebook Marketplace?

In tegenstelling tot de Facebook Shop functie die fungeert als een online winkel, kan je bij Facebook Marketplace geen transacties maken. In plaats daarvan kan je bij Facebook Marketplace een bericht sturen naar de verkoper. Als beide partijen akkoord geven komt er een verkoopovereenkomst. De handel en transactie vindt plaats buiten Facebook om.

Voor de Nederlandse gebruikers zal dit waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met Marktplaats. Facebook probeert hiermee in te spelen op de vraag en aanbod van deze dienst wereldwijd (en op de Nederlandse markt).

Waar de Nederlandse gebruiker waarschijnlijk eerder zal kiezen voor Marktplaats dan voor Facebook Marketplace, biedt deze dienst voor gebruikers in Nederland die geen gebruik maken van Marktplaats een goed alternatief.

 

Update: Wat is er veranderd bij Facebook Marketplace?

De eerste verandering is de zoekbalk boven in de pagina. Deze is verplaatst naar het menu aan de linkerkant (afbeelding 2). De tweede verandering betreft de categorieën. Deze zijn uitgebreid en worden duidelijker vermeld.

De tweede verandering die Facebook doorvoert is dat je kunt doorzoeken op alle categorieën. Dit wordt duidelijk linksboven vermeld. Je ziet dat Facebook hiermee het gemak van zoeken verbeterd.

Wij vinden deze veranderingen grote pluspunten! We hebben ze voor je omcirkeld in onderstaande afbeelding (afbeelding 2).

 

 

 

 

Snel en makkelijk naar je antwoord

Dit is het vierde blog over de nieuwe Facebook update. Wil je alle onderdelen van de nieuwe update lezen? Klik dan hieronder naar welke je op zoek bent.

 

Snel het antwoord op je vraag
Hoe ziet mijn persoonlijke Facebook profiel eruit?
Hoe ziet de Facebook feed eruit?
Dark mode Facebook
Hoe ziet het nieuwe Facebook Watch eruit?
Hoe ziet het nieuwe Facebook Marketplace eruit?
Hoe zien de nieuwe Facebook groepen eruit?
Hoe ziet het Facebook Gamen eruit?