X

Het nieuwe Facebook - Feed

Gemiddelde leestijd: 5 min | 28-03-2020 | ROS Consultancy

 

De nieuwe update voor Facebook is eruit! Facebook heeft al eerder laten doorschemeren dat ze de lay-out graag wilde vernieuwen. ROS Consultancy neemt je mee in dit blog mee hoe je facebook feed (tijdlijn) er binnenkort uit ziet!

Blog over de nieuwe update van Facebook

 

 

 

#2 Hoe ziet de nieuwe Facebook feed eruit?

Facebook feed (tijdlijn): De feed is de tijdlijn van Facebook. Wanneer je inlogt op Facebook wordt deze pagina als eerste getoond. Op de feed zie je de nieuwste berichten van je vrienden, pagina’s die je volgt en/of andere berichten die aangepast zijn naar je interesses.
 

We zien hieronder twee afbeeldingen: één met de bestaande feed en één met de nieuwe feed.

 

Het eerste wat ons opvalt is dat Facebook de complete vormgeving heeft aangepast. Waar het bij de ‘oude’ Facebook soms lastig was om iets te vinden is dit bij de nieuwe versie een stuk gemakkelijker.
 

Je ziet dit ook terug bij de mededeling van Facebook, ze willen het gebruikersgemak verbeteren:  

''Welkom bij het vernieuwde, vereenvoudigde Facebook.

We werken hard aan verbetering voor deze ervaring en willen graag je feedback horen.

 

- Schakel de donkere modus in om je ogen rust te geven.

- Snellere laadtijden betekenen dat je sneller op de hoogte bent.

- Dankzij grotere lettertypen en vereenvoudigde lay-outs kun je dingen gemakkelijker vinden''. (Zie afbeelding 2 hieronder)

 


 

De verandering op de Facebook feed uitgelicht:

1. Logo (huisstijl): Het logo linksboven, we zien dat Facebook deze heeft vernieuwd samen met de favicon. Het logo was voor de Facebook app-gebruikers al langer zichtbaar, maar nu is het ook voor de desktopgebruikers zichtbaar.

2. Snelkoppelingen: De snelkoppelingen omcirkelt op afbeelding 2, waren te uitgebreid bij de oude versie. Facebook heeft deze teruggebracht tot een kleiner aantal.

3. De 5 opties: Bij de oude versie van Facebook was de keuze aan opties een stuk ruimer. We zien dat Facebook bij de nieuwe versie een duidelijke keuze heeft gemaakt in waar de focus ligt.  Deze vijf punten zijn:

A. Feed
B. Watch
C. Marketplace
D. Groepen
E. Games


4. Instellingen en meer: Rechtsboven in de pagina (afbeelding 2) zie je de opties om naar je persoonlijke pagina, chatberichten of andere instellingen te gaan. Het plusje (+) is om feedback te geven op de nieuwe vormgeving van Facebook. Facebook zal deze optie (waarschijnlijk) niet bij iedereen geven.

 

TIP: Wist je dat je de tijdlijn van jouw profiel kan beïnvloeden en deze zelf kan samenstellen? Hiermee bepaal je zelf wat je op Facebook ziet. Dit kun je doen via: Mijn Facebook algoritme/feed aanpassen.

Lukt dit niet? Stuur ons dan een berichtje via Instagram of vul ons contactformulier in.

 

 

Facebook dark mode

Yes! Daar is die dan, de dark mode voor Facebook. Nadat Facebook de update voor onder andere Instagram al eerder had uitgerold (waar de dark mode mogelijk is), kon het platform Facebook niet lang achterblijven.


Je krijgt bij deze overgang de keuze om te kiezen tussen de light mode of de dark mode. Geen zorgen, je kunt dit altijd veranderen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kun je ons altijd een berichtje sturen voor ondersteuning bij Facebook. Hieronder staan twee afbeeldingen van hoe de dark mode eruitziet.

 

 

 

Snel en makkelijk naar je antwoord

Dit is het tweede blog over de nieuwe Facebook update. Wil je alle onderdelen van de nieuwe update lezen? Klik dan hieronder naar welke je op zoek bent.

Snel het antwoord op je vraag
Hoe ziet mijn persoonlijke Facebook profiel eruit?
Hoe ziet de Facebook feed eruit?
Dark mode Facebook
Hoe ziet het nieuwe Facebook Watch eruit?
Hoe ziet het nieuwe Facebook Marketplace eruit?
Hoe zien de nieuwe Facebook groepen eruit?
Hoe ziet het Facebook Gamen eruit?