X

 

Opvallen met je Instagram story? Lees er hier alles over!

Gemiddelde leestijd: 5 min | 10-07-2020 | ROS Consultancy
Geschreven door: Julie Beugelink

 

Als bedrijf, influencer of gewoon als gebruiker wil je met je stories en account opvallen. Instagram is gelanceerd in oktober 2010. Pas vanaf 2016 zijn de zo genaamde 'stories' geïntroduceerd door Instagram. Om volgers aan te trekken en te behouden is het belangrijk dat je account en stories mensen aanspreekt en dat het origineel is. Om op te vallen tussen alle andere accounts die stories geplaatst hebben kun je een Instagram story kader maken.

Wil je weten waarom, wat en hoe je dit doet? Lees dan verder!

 

Snel het antwoord op je vraag:
Waarom willen accounts een kader om hun profielfoto?
Welke kleuren kan je als kader gebruiken voor je account?
PDF bestand
Hoe kan je een kader om je profielfoto maken?
Uitleg video
Meer lezen over Instagram? Lees dan de onderstaande blogs.

 

 

 

 

 

 

#1 Waarom willen accounts een kader om hun profielfoto?

Instagram accounts gebruiken Instagram story kaders om de aandacht te trekken. Wanneer er heel veel stories geplaatst worden kan het gebeuren dat je niet opvalt en dat je volgers je stories niet bekijken. Wanneer je een Instagram story kader om je profielfoto hebt die opvalt, gaan je volgers veel sneller op je story klikken. Bedrijven, influencers en gebruikers zelf vinden het leuk om hun account op te pimpen door middel van een cirkel toe te voegen. Het ziet er erg leuk uit en de aandacht gaat gelijk daar naar toe.

De laatste tijd zie je het veel voorbij komen op verschillende accounts. Het is een opkomende trend. Wil je weten welke kleuren en vormen je kan gebruiken voor je Instagram story kader. Lees dan zeker verder!

 

 

#2 Welke kleuren kan je als kader gebruiken voor je account?

Denk je dat je maar een paar kleuren kunt gebruiken voor je Instagram story kader? Dat is dus niet zo! Je kunt alle soorten, kleuren en printen gebruiken als cirkel om je Instagram profielfoto en je profielfoto op andere social media paltform. Bedrijven gebruiken vaak de kleur dat in hun huisstijl zit. Gewone gebruikers en influencers gebruiken meestal de kleur dat goed bij hun feed, bio en/of profielfoto past.

In de afgelopen tijd heb ik veel voorbeelden gezien en ben ik veel verschillende varianten tegen gekomen. Zo heb je eigen ontwerpen, verschillende regenboog kaders, goud, groen en zo nog veel meer.

 

Regenboog

Regenboog wordt vaak gebruikt voor de liefde, huisstijl en voor de uitstraling. In de afgelopen tijd ben ik dit veel tegen gekomen en heb ik de indruk dat de gebruikers van deze accounts hele open, vrolijke en positieve gebruikers zijn. Een regenboog kader om je Instagram profielfoto straalt veel positiviteit uit en wil je dit account graag volgen. Je hebt twee soorten regenboog kaders voor je Instagram profielfoto. Je kan een permanente Instagram Story regenboog cirkel plaatsen en een die er maar voor 24 uur staat. Benieuwd hoe je dit doet? Klik dan hier.

Benieuwd hoe een regenboog kader er uit ziet op een account? Bekijk het hier: Instagram regenboog story kader.

 

 

 

Goud

Goud wordt vaak gebruikt door accounts die heel uitbundig zijn in het plaatsen van producten en eigen foto's. Zo hebben deze accounts ook veel goud in hun Instagram highlights en komt het overheen en ziet het er georganiseerd uit. Ook gebruiken bedrijven goud/okergeel vaak als huisstijl in combinatie met een andere opvallende kleur.

Zoals je kan zien staan hier onder twee afbeeldingen. Een van een account met een gouden ring en een met de volgers lijst waar dit account tussen staat. Zoals je kunt zien, zie je gelijk dat dit account boven de rest er uit springt. Dit komt dus door de Instagram story cirkel. Wel heeft dit account een voordeel dat hiij geverifieerd is, want hier door valt het account nog extra op.

Benieuwd hoe een gouden cirkel er uit ziet op een account? Bekijk het hier: @joelbeukers

 

 

 

Groen

Gebruikers met een groene kader zijn vooral bezig met een gezonde levenstijl. Hier zie je veel accounts terugkomen die bezig zijn met sporten, gezond bezig zijn en natuurliefhebbers. Veel gebruikers die vegatarisch of veganistisch zijn, gebruiken vaak een natuur groene Instagram storie kader. Bij Instagram gebruikers die veel sport content plaatsten, gebruiken weer een wat fellere kleur groen.

Zoals je kan zien staan hier onder twee afbeeldingen. Een afbeelding van een account en een afbeelding van een volgers lijst. Hier kun je zien dat de groene cirkel om de profielfoto gelijk opvalt, desondanks dat er boven dit account donker groene en gele profielfoto's staan. Dit komt dus door de groene Instagram story cirkel. De groene kleur van deze Instagram story kader is een felle groene kleur. Kleuren die fel en opvallen zijn, zijn altijd de kleuren die je als eerste ziet.

Benieuwd hoe een groene cirkel er uit ziet op een account? Bekijk het hier: @alexander.wessendorf 

 

 

 

Blauw

Blauw komt niet vaak voor als Instagram story kader. Instagram gebruikers die een blauwe kader om hun profielfoto hebben gedaan, hebben dit voornamelijk gedaan, omdat de blauwe kleur terug komt in hun Instagram bio. De kleur die je als kader gebruikt hoeft niet per se je huisstijl te zijn. Het kan ook zijn, omdat je de kleur mooi vindt of omdat je een foto op je account heb staan waar blauw in terug komt.

De twee onderste afbeeldingen weergeven het account en de volgers lijst waar dit account tussen staat. Dit account heeft een profielfoto waar veel rood in zit en om een licht blauwe cirkel toe te voegen val je gelijk op. Als je kijkt naar de volgers lijst zie je dat een account met blauwe cirkel snel opvalt. En vooral als je account nog een andere kleur in de profielfoto heeft zitten.

Benieuwd hoe een blauwe cirkel er uit ziet op een account? Bekijk het hier: @maureen.vb

 

 

 

Geverifieerd

Een geverifieerd Instagram account heeft altijd een blauwe vink naast hun account naam staan. Er bestaan ook accounts met veel volgers en interacties, maar die niet voldoen aan de eisen om geverifieerd te worden, daarom maken gebruikers gebruik van de blauwe vink in de profielfoto

Je kunt gelijk het verschil zien tussen een geverifieerd account en een account dat niet geverifieerd is. Veel Instagram gebruikers met veel volgers denken dat zij gemakkelijk geverifieerd kunnen worden. Toch is dat niet heel gemakkelijk om aan alle eisen te voldoen, maar op deze manier kan je wel laten zien dat je een account bent dat veel content post en trouw is aan zijn/haar volgers.

Benieuwd hoe een geverifieerd account en een niet geverifieerd account van elkaar verschillen op een echt account? Bekijk het hier: @sam48fits | @nina

 

 

 

Eigen ontwerp

Instagram accounts die gebruik maken van een eigen ontwerp voor een Instagram story kader zijn vaak erg creatief. Zij maken hun eigen kader om de volgers te laten zien wat hij/zij kan maken. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, heeft hij veel kleuren gebruikt en een portret foto in het midden.

Wanneer je naar de volgers lijst kijkt op de onderstaande afbeelding, zie je dat de profielfoto met een eigen ontwerp en ver boven uit springt. De felle paarse, oranje, groene en blauwe kleuren zorgen er voor dat zijn account goed op valt.

Benieuwd hoe een eigen ontwerp als cirkel er uit ziet op een account? Bekijk het hier: @Kevin_de_jager_10

 

 

 

 

Wilt u de bovenstaande afbeeldingen downloaden? Hier kan dat!

Klik hier om het PDF bestand te downloaden

 

 

 

#3 Hoe kan je een kader om je profielfoto maken?

 

Wil je eenmalig een regenboog kader om je Instagram profiel foto hebben? Dat kan snel en gemakkelijk. Bekijk de volgende stappen hoe je dit doet:

Stap 1: Open je Instagram account.
Stap 2: Open je camera bij je story.
Stap 3: Kies een foto uit naar keuze die je wilt plaatsen.
Stap 4: Slide met je vinger omhoog waar je de mogelijkheid krijgt om te kiezen voor #Hashtag
Stap 5: Klik op #Hashtag en voer in: "Pride" of gebruik 1 van de Pride stickers.
Stap 6: Wanneer je je story nu plaatst krijg je voor 24 uur een regenboog kader om je Instagram profielfoto.


Wil je voor een lange periode een leuke kleur kader om je profielfoto? Bekijk dan de volgende stappen hoe je dit doet:

Stap 1: Download de app "Phonto".
Stap 2: Als de app is gedownload druk je op de kleine camera dat onderaan staat.
Stap 3: Voeg een foto toe naar keuze.
Stap 4: Zoek op google afbeeldingen of pinterest een kleuren kader en voeg de afbeelding er bij toe. (Een kleuren kader kan je vinden onder te zoekterm Instagram Border).
Stap 5: Druk op de kleuren kader om hem te veprlaatsen en te vergroten.
Stap 6: Als dit allemaal gelukt is kan je de foto opslaan en instellen als Instagram storie kader.

 

 

 

 

 

Meer lezen over Instagram? Lees dan de onderstaande blogs.

20 Meestgestelde vragen over Instagram stories

Instagram

 

Wat kan je met Instagram stories en hoe maak je er een? Lees hier de 20 meest gestelde vragen erover!


Lees verder >

 

Hoe maak ik een zakelijk Instagram account?

Instagram

 

Zakelijk aan de slag met Instagram! Maak via deze stappen een account aan binnen 10 minuten.


Lees verder >

 

Instagram als nieuwe startpagina

Instagram

Wat is het eerste contact dat een klant met je bedrijf heeft? Google of toch Instagram?


Lees verder >