De opkomst van TikTok trends en hoe je erbij betrokken kunt raken

Robbert Hendrix
Robbert Hendrix
04 jan, 2021

De nieuwste TikTok trends! Het gesprek van de dag. Wat is een trend? Hoe start je een TikTok trend en welke TikTok trends zijn op dit moment populair? Je vindt de antwoorden op deze vragen in dit blog.

Wil je weten hoe TikTok marketing werkt en wat je er mee kunt bereiken? Meer blogs lezen over TikTok? Bekijk dan onze TikTok marketing blogs pagina's.
TikTok-trends-blog
 

#1 TikTok trend overzicht van de week

Op TikTok verschijnen veel trends die ineens opkomen en vervolgens de volgende dag weer oud nieuws zijn. Echte TikTokkers zijn snel en goed in het bijhouden van trends die al bestaan. Hele grote accounts met miljoenen volgers zijn goed in het bedenken van nieuwe trends en zijn erg creatief. Wil jij een leuke trend starten? Dan moet je creatieve content maken!

De laatste tijd zie je veel trends die van korte duur zijn. Sommige trends zie je dan voornamelijk op de wat kleinere accounts. Veel trends hebben nu te maken met de situatie met COVID-19 en ook vaak wanneer er een nieuwe serie of film uitkomt, zoals Outer Banks die sinds april op Netflix staat.
 

TikTok over Outer Banks

Outer Banks is een nieuwe tienerdrama serie op Netflix dat enorm populair is onder de jongeren. The Outer Banks is een serie dat zich afspeeld in Outer Banks, North Carolina. Het is een eiland dat te vergelijken is met de Waddenzee, met een buitenste rij zandbanken en duinenrijen al of niet verbonden met het drassige achterland met kwelders. Omdat het zo populair onder de jongeren is, wordt de serie snel gebruikt als TikTok content. TikTokkers maken filmpjes van zichzelf op avontuur in de natuur op het intro lied van de serie. Bekijk als voorbeeld de onderstaande TikTok van Shariah True die over Outer Banks een TikTok heeft gemaakt.
 

@shariahtrue

here’s our audition for OUTER BANKS !! 🎬🌻 @netflix @sharlizetrue_ @giannamgarcia imagine if the cast saw this 👉🏼🥺👈🏼 #trending #outerbanks

♬ CHASE STOKES AND LIVVY USED MY SOUND - OUTER BANKS

TikTok over COVID-19

TikTok is enorm populair geworden in de afgelopen tijd. In de tijd dat heel de wereld in zelf isolatie moest, is de app TikTok heel vaak gedownload. In de onderstaande video zie je dat een grote familie van 7 personen samen een leuke en originele TikTok maken met een zelf geschreven lied. Mensen hadden zo veel tijd over in een dag dat ze maar gezellig TikTok video’s samen maken.

@bellahogue

no social distancing rules were broken in the making of this video... pretty much. #fyp #foryou #tiktokcovers #musiclives #foryoupage #tiktok

♬ original sound - bella

TikTok over Bored in the House

Aan het begin van de pandemie was de trend ‘’Bored In The House’’ erg populair. Iedereen maakte filmpjes waar ze dingen in het huis doen als ze verveeld zijn. Heel grappig om naar te kijken! In de TikTok van Joeal Banese die je hier onder kunt bekijken, maakt hij zo’n TikTok maakt met zijn zus en moeder.
 

@joealbanese

This is how we’re spending our time together.. are we crazy??😂

♬ BORED IN THE HOUSE - Curtis Roach

#2 TikTok trend van de week

Trends zijn het hart van TikTok. Dat maakt TikTok zo enorm populair. Kinderen zijn tegenwoordig al vroeg in het bezit van een mobiele telefoon, waarop zij deze app kunnen downloaden en leuke filmpjes kunnen opnemen met hun vrienden onder ouderlijk toezicht.

Laten wij kijken naar de trend van deze week.

#BlackLivesMatter is dé trend van de week, maar dat is hij al voor de gehele maand juni. Het is een enorm groot onderwerp die op dit moment hoog trending is op alle platformen van Social Media. ✊

 

TikTok van Charli D'amelio

Charlie D'amelio is een 16 jarige TikTokker uit Norwalk, Connecticut. Zij is enorm bekend geworden door TikTok. Ze is een hele goede danser en bijna iedereen kent haar wel. Zo heeft TikTok famous Charli D'amelio een TikTok gemaakt waar 117.2 miljoen TikTokkers de video gezien hebben over het thema Black Lives Matter. Zij gebruikt haar grote platform en bereik dus niet alleen voor leuke en gezellige content, maar ook om serieus en belangrijk nieuws over te brengen waar aandacht voor nodig is.
 

@charlidamelio

#blacklivesmatter

♬ original sound - charli d’amelio

TikTok van Jordi Koalitic

Ook heel veel professionele fotograven maken gebruik van TikTok. Zij maken echt hele gave en inspirerende content. Denk hierbij aan TikTok fotograaf @Jordi.koalitic. Hij heeft 17 miljoen volgers en in totaal 286.2 miljoen likes. Zo heeft hij ook een enorm mooie en indrukwekkende video gemaakt over #BlackLivesMatter. De onderstaande video van hem heeft 42.9 miljoen kijkers en 8.8 likes.
 

@jordi.koalitic

#blacklivesmatter 1 or 2 ? 👆🏼 #endracism #justice #photomagic #jordikoalitic

♬ Childish Gambino - This Is America / Post Malone - Congratulations - carneyval

I Like The View Meme

De I Like The View trend heeft al een aantal weken veel aandacht. Deze trend is grappig om te zien, grappig om te maken en je hoeft daar niet veel tijd in de stoppen. Je kan de TikTok trend maken met vrienden, familie en zelfs met je huisdier. Als je een TikTok maakt met je huisdier krijg je automatisch meer kijkers en likes, omdat de kijkers huisdieren altijd leuk vinden om te zien. Zie hieronder een TikTok met een kitten.
 

@callmegrand

I like the view❤️🤗

♬ Cyber Sex - Doja Cat - Tyler Warwick

#3 TikTok brand van de week

Chipotle

Niet alleen gewone personen zitten op TikTok, maar het wordt ook steeds populairder onder de bedrijven. En ze worden ook steeds creatiever. Zo heb je de wat kleinere bedrijven, zoals Chipotle en Crocs, maar ook grote bedrijven, zoals NBA en Gymshark.

Als eerste Chipotle. Chipotle heeft 710 duizend volgers en 7,1 miljoen likes.

Chipotle is een restaurant dat zich voor een groot deel gevestigd heeft in Amerika. De content dat Chipotle op TikTok plaatst is grappig en creatief. Zo plaatsen zij video’s van gasten die filmpjes over Chipotle hebben gemaakt. Ook maakt Chipotle instructie video’s hoe je bijvoorbeeld hun lekkerste saus maakt met verschillende ingrediënten. 🌮🌯🌶️
 

@chipotle

Finally, nachos from Chipotle. Kinda. #nachos #chipotle #chipotlehack #fyp

♬ original sound - Chipotle

Gymshark

Ten tweede, Gymshark. Gymshark heeft 1,9 miljoen volgers en 28,2 miljoen likes.

Net zoals Chipotle, plaatst Gymshark ook filmpjes van andere TikTokkers die bijvoorbeeld aan het sporten zijn in de kleding van Gymshark zelf. Zo plaatsen zij bijvoorbeeld filmpjes van bekende maar ook onbekende TikTokkers. Ook word je soms uitgedaagd om mee te doen aan een challenge, zoals de Tiktok hier onder. 
 

@gymshark

Push ups taken to a whole new level 🔥 @rybkatwinsofficial #gymshark #pushupchallenge #upanddown

♬ Up & Down - Vengaboys

De reden waarom Gymshark zo succesvol is op TikTok is, omdat de filmpjes die geplaatst worden grappig en inspirerend zijn. En zoals ik al zei, word je vaak uitgedaagd en dit motiveert heel veel kijkers + de kijkers gaan het filmpje ‘’duetten’’ en op hun eigen account plaatsen, waardoor het account onbewust gepromoot wordt. 💪🏋️‍♀️

 

#4 TikTok account om te bekijken

Shariah True (@Shariahtrue), CEO of Dance Trends

Een van mijn favoriete TikTokker op dit moment is Shariah True. Zij maakt heel veel verschillende en gevarieërde dans filmpjes die heel vaak trending gaan. De dansjes zijn niet al te moeilijk, dus jonge meiden en jongens vinden het heel leuk om deze dansjes te beoefenen om het later op hun eigen account te laten zien.

@shariahtrue

Comment where you are from & do my dance if you want !!!!💌🔥🌹 #colorado #dancer #keepingbusy #beauty

♬ Count 1 2 3 - goalsounds