nlende

Marketing blogs

TikTok Marketing Guide 7

Robbert Hendrix
Robbert Hendrix
04 jan, 2021

Het nieuwe TikTok blog is opgesteld met alle vragen en opmerkingen die we de afgelopen periode hebben gekregen. Als resultaat, de ultieme gids voor TikTok marketing in Nederland! Ben je benieuwd of TikTok iets voor je bedrijf kan zijn? Dan raden we je aan om dit blog rustig door te lezen en zelf te bepalen of dit iets voor je bedrijf is.

TikTok heeft op dit moment meer dan 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en een gemiddelde dagelijks kijktijd van 52 minuten.

TikTok is daarmee officieel het nieuwste populaire platform in de social media wereld.

Maar TikTok wordt toch alleen gebruikt door kinderen en jongeren? Dit is een achterhaald argument om niet met TikTok marketing aan de slag te gaan. Bekende bedrijven en influencers maken inmiddels allemaal accounts aan en beginnen zich meer en meer op TikTok te begeven.

Klik hier als je benieuwd bent welke bekende bedrijven en influencers op TikTok zitten?

In dit blog vind je alles wat je moet weten over TikTok marketing! Het blog is gesplitst in 8 delen. Dit blog is deel 7.

Wil je graag hulp bij je TikTok marketing? Vul dan het contactformulier in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Blog met tips voor TikTok marketing
 

7 | Hoe cross-promoot je een TikTok?

TikTok filmpjes kan je op veel verschillende manieren delen met andere social media platformen.

Zodra je TikTok-video in het open is, is het een goed idee om deze te promoten op je andere sociale kanalen, zoals Instagram en Facebook

Dit is niet alleen geweldig voor het vergroten van de bekendheid van je TikTok-account, het vergroten van je TikTok- volgers en het helpen verbeteren van je videoprestaties, maar het kan ook een geweldige kans voor inhoud zijn. Bovendien is het heel eenvoudig om een ​​TikTok-video rechtstreeks op je filmrol op te slaan, zodat je hem bijna overal kunt delen.

Om je TikTok-video op je filmrol op te slaan, open je gewoon een gepubliceerde video en tik je op Delen. Klik vervolgens op Opslaan in album. Wil je weten welke andere opties je hebt waar je je TikTok video op kan delen? Bekijk het hier onder!

Social Media

Je kunt je TikTok video's naar vier social media platformen delen. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter.

Om je TikTok video op Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter te delen, open je de gepubliceerde TikTok video die je graag wilt delen op deze social media platformen. Nu zie je allerlei ronde bollen staan met verschillende platformen waar je de TikTok video naar kan delen. Klik je bijvoorbeeld op Facebook, dan wordt de gepubliceerde TikTok naar Facebook overgezet en klaar gezet om gedeeld te worden.

 

Berichten

Je kunt je TikTok video's in drie bericht soorten sturen. Via SMS, Facebook messenger en Whatsapp.

Om je TikTok video via SMS, Facebook messenger en/of Whatsapp te delen, open je de gepubliceerde TikTok video die je graag wilt delen op deze social media platformen. Nu zie je allerlei ronde bollen staan met verschillende platformen waar je de TikTok video naar kan delen. Klik je bijvoorbeeld op SMS, dan wordt de gepubliceerde TikTok naar SMS overgezet en klaar gezet om gestuurd te worden.

Stories

Je kunt je TikTok video's op je Instagram en Whatsapp stories plaatsen.

Om je TikTok video op je Instagram en Whatsapp stories te plaatsen, open je de gepubliceerde TikTok video die je graag wilt delen op deze social media platformen. Nu zie je allerlei ronde bollen staan met verschillende platformen waar je de TikTok video naar kan delen. Klik je bijvoorbeeld op Instagram stories, dan wordt de gepubliceerde TikTok naar Instagram stories overgezet en klaar gezet om gedeeld te worden.

Email & Airdrop

Je kunt je TikTok video's ook via Email en Airdrop verzenden.

Om je TikTok video via Email en/of Airdrop te versturen, open je de gepubliceerde TikTok video die je graag wilt delen op deze social media platformen. Nu zie je allerlei ronde bollen staan met verschillende platformen waar je de TikTok video naar kan delen. Klik je bijvoorbeeld op Email, dan wordt de gepubliceerde TikTok naar je Email overgezet en klaar gezet om verstuurd te worden.